sîmbătă, 20 iulie 2019

ALERTĂ METEO. Trei zile de furtuni devastatoare peste România - avertizare ISU: Adăpostiți-vă în case!

ALERTĂ METEO. Trei zile de furtuni devastatoare peste România - avertizare ISU: Adăpostiți-vă în case!

Salvatorii de la ISU București-Ilfov sfătuiesc populația să nu iasă afară din case pe durata intervalului în care au fost anunțate ploi torențiale, grindină și descărcări electrice.

. „Întrerupeți activitățile în aer liber; Adăpostiți-vă în locuințe sau în alte spații care prezintă siguranță; Evitați expunerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor; Nu atingeți stâlpi și fire de electricitate”, spun salvatorii pe pagina lor de Facebook.

Vremea se va răci semnificativ în următoarele zile, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse cu caracter torențial, vijelii și grindină. Ba mai mult: la munte va ninge. Avertizarea a fost făcută ieri de meteorologi. Concret, aceștia susțin că până miercuri, 8 mai, la ora 9:00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 - 25 l/mp și izolat 40 - 60 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în cursul zilelor de astăzi și mâine îndeosebi în sudul, estul și centrul țării. Meteorologii avertizează că vremea se va răci accentuat, astăzi în vestul și nordul țării, iar mâine în celelalte regiuni.

„La munte, începând din noaptea de luni spre marți, 6-7 mai, precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1.800 de metri va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 - 70 km/h, spulberând zăpada”, atrag atenția specialiștii.

Vijelii, descărcări electrice și grindină se vor înregistra și în București. „În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor aduna cantități de apă însemnate, 15 - 25 l/mp și izolat, posibil, peste 30- 35 l/mp", se arată în prognoza ANM. Începând de marți vremea se va răci și aici, miercuri urmând să se înregistreze 6 - 7 grade Celsius.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.