miercuri, 21 august 2019

ALERTĂ METEO. Un val de aer polar lovește România - când se anunță ploi și unde vine iarna!

ALERTĂ METEO. Un val de aer polar lovește România - când se anunță ploi și unde vine iarna!

Un val de aer polar aduce vreme rea în țara noastră. Ploi, frig, lapoviță și temperaturi apropiate de îngheț la munte. Temperaturile, spun meteorologii, vor scădea și cu 10 grade.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât cele specifice perioadei, chiar dacă în centru, sud și est vor marca o scădere față de ziua anterioară.

De duminică, vremea se va răci. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea cu precădere în cele sud-vestice. La munte, în a doua parte a intervalului, în special în zona înaltă trecător vor fi posibile precipitații și sub formă de lapoviță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, dar local și temporar și în restul zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 și 15 grade, iar cele minime între 2 și 11 grade. Săptămâna începe cu vreme mai bună, însă tot cu frig.

Conform ANM, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor și se va încălzi ușor, urmând astfel a se înregistra temperaturi în jurul celor normale la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi slabe, pe arii restrânse, ziua îndeosebi în sud-vestul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări la munte și în sud-est.

Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, iar cele minime între -3 și 11 grade. De marți, vremea va intra din nou într-un proces de răcire, ce va conduce la înregistrarea unor valori termice mai coborâte decât cele specifice perioadei. Temporar va ploua, în special, în vest, centru și nord.

Comenteaza aceasta stire