duminică, 18 august 2019

Alina Dumitru: ”Nu mai avem sportivi ambițioși”

Campioana olimpică de la Beijing, Alina Dumitru, este rezervată în privinţa şanselor României de a cuceri o medalie de aur la judo în 2020. ”Nu mai avem sportivi ambiţioşi”, spune Alina Dumitru, care a devenit antrenoare în 2012. Cea mai valoroasă judoka din istoria României speră să aducă o schimbare de mentalitate din noua sa postură, de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Judo.

Singura campioană olimpică din istoria judo-ului românesc, Alina Dumitru, a fost invitata de onoare a stagiului internațional Pantheon Randori & Kata de la Mangalia, unde a făcut o demonstrație “olimpică” pentru cei peste 200 de sportivi participanți, procedeul care i-a adus aurul la Beijing în 2008. Antrenoare din 2012, după ediția de la Londra, unde a cucerit argintul olimpic, Alina pune degetul pe rană atunci când vorbește despre noua generație de judoka.

După dezamăgirile de la Rio, sportul românesc privește cu teamă spre următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, Tokyo 2020. Va mai avea România o campioană olimpică la judo?

Alina a devenit în acest an vicepreședinte al federației, alături de antrenorul care a condus-o spre aurul olimpic în 2008, Florin Bercean, sub noua conducere a lui Cozmin Gușă.

Alina Dumitru este cea mai titrată judoka din România, medaliată cu aur și argint olimpic, de trei ori cu bronz mondial și de șapte ori campioană europeană.

Comenteaza aceasta stire