duminică, 23 septembrie 2018

Altă navă capturată

Preluarea controlului asupra cargoului a fost făcută fără violențe. Inițial, vasul care transportă ajutor umanitar trebuia să facă parte din convoiul de nave interceptat în noaptea de duminică spre luni. Forțele israeliene au urcat la bordul vasului și au preluat controlul, fără să întâmpine rezistență din partea echipajului și a pasagerilor. Conform autorităților de la Ierusalim, cargoul cu ajutoare, închiriat de o organizație nonguvernametală irlandeză, a ignorat mesajele radio repetate de a-și schimba cursul spre portul israelian Ashdod. Nava a continuat să se îndrepte spre țărmul Fâșiei Gaza. Potrivit postului public de radio din Israel, cel puțin trei vedete ale marinei israeliene au escortat o vreme vasul irlandez într-o zonă situată în apele internaționale. Cu 15 persoane la bord, vasul Rachel Corrie trebuia inițial să facă parte din convoiul de nave interceptat luni. Ierusalimul le-a transmis activiștilor de pe navă că susține livrarea de ajutoare umanitare populației civile din Fâșia Gaza, care va fi făcută prin punctele oficiale de trecere pe uscat și sub supravegherea israelienilor. Comandourile israeliene au luat cu asalt, în noaptea de duminică spre luni, "Flotila libertății", care transporta ajutoare spre Fâșia Gaza. Ultimul dintre activiștii expulzați de guvernul israelian spre Turcia a sosit, aseară, la Ankara. Cele șase nave care plecaseră din Turcia aveau la bord cel puțin 700 de activiști și 10 mii de tone de ajutoare. Potrivit presei internaționale, atacul israelian s-a soldat cu 19 morți, dar Israelul nu a confirmat decât nouă decese. Raidul a generat un val de critici internaționale la adresa Israelului, iar numeroase voci au cerut ridicarea blocadei.

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.