sîmbătă, 23 iunie 2018

Altă navă capturată

Preluarea controlului asupra cargoului a fost făcută fără violențe. Inițial, vasul care transportă ajutor umanitar trebuia să facă parte din convoiul de nave interceptat în noaptea de duminică spre luni. Forțele israeliene au urcat la bordul vasului și au preluat controlul, fără să întâmpine rezistență din partea echipajului și a pasagerilor. Conform autorităților de la Ierusalim, cargoul cu ajutoare, închiriat de o organizație nonguvernametală irlandeză, a ignorat mesajele radio repetate de a-și schimba cursul spre portul israelian Ashdod. Nava a continuat să se îndrepte spre țărmul Fâșiei Gaza. Potrivit postului public de radio din Israel, cel puțin trei vedete ale marinei israeliene au escortat o vreme vasul irlandez într-o zonă situată în apele internaționale. Cu 15 persoane la bord, vasul Rachel Corrie trebuia inițial să facă parte din convoiul de nave interceptat luni. Ierusalimul le-a transmis activiștilor de pe navă că susține livrarea de ajutoare umanitare populației civile din Fâșia Gaza, care va fi făcută prin punctele oficiale de trecere pe uscat și sub supravegherea israelienilor. Comandourile israeliene au luat cu asalt, în noaptea de duminică spre luni, "Flotila libertății", care transporta ajutoare spre Fâșia Gaza. Ultimul dintre activiștii expulzați de guvernul israelian spre Turcia a sosit, aseară, la Ankara. Cele șase nave care plecaseră din Turcia aveau la bord cel puțin 700 de activiști și 10 mii de tone de ajutoare. Potrivit presei internaționale, atacul israelian s-a soldat cu 19 morți, dar Israelul nu a confirmat decât nouă decese. Raidul a generat un val de critici internaționale la adresa Israelului, iar numeroase voci au cerut ridicarea blocadei.

Comenteaza aceasta stire

Tânără arestată în Rusia - Karina este acuzată că spiona în favoarea României!
De Neptun TV 20 iunie 2018

Aceasta riscă până la 20 de ani în închisoare dacă va fi găsită vinovată, informează presa rusă.

ATAC ARMAT în fața unei școli din Marea Britanie
De Neptun TV 18 iunie 2018

Poliția a fost alertată de localnici care au auzit o serie de împușcături.

Summit istoric Donald Trump-Kim Jong-un: Cei doi lideri au dat mâna în Singapore
De Neptun TV 12 iunie 2018

Președintele american Donald Trump a declarat că summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a desfășurat "neașteptat de bine", anunțând că cei doi vor semna un document important, relatează site-ul agenției Reuters.

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice
De Neptun TV 9 iunie 2018

Trump, care a avut o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron ]n cursul summitului, a declarat că relația este specială, dar uneori se întâmplă să fie testată atunci când vine vorba de comerț.

VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupție din ultimii 40 de ani: Cel puțin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite! GALERIE FOTO/VIDEO
De Mediafax 4 iunie 2018

Vulcanul, situat la aproximativ 40 Km sud-vest de capitala Ciudad de Guatemala, a revărsat o cantitate uriașă de lavă și cenușă, aruncând în aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit experților, această erupție este cea mai mare din 1974, relatează BBC.

Israelul a atacat obiective din Fâșia Gaza, în replică la cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014. Raiduri de o violență extremă
De Neptun TV 30 mai 2018

Autoritățile militare de la Tel Aviv a anunțat că a lansat peste 35 de raiduri aeriene ce au vizat poziții ale Hamas și Jihadul Islamic, în replică la ceea ce Israelul a catalogat ca fiind cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014.

ALERTĂ CU BOMBĂ înaintea finalei Ligii Campionilor: Stații ale metroului de la Kiev, evacuate!
De Neptun TV 26 mai 2018

Forțele de securitate au evacuat pasagerii după ce au primit un apel telefonic ce semnala presupusa existență a unei bombe, în jurul orei 13.