marţi, 20 martie 2018

Altă navă capturată

Preluarea controlului asupra cargoului a fost făcută fără violențe. Inițial, vasul care transportă ajutor umanitar trebuia să facă parte din convoiul de nave interceptat în noaptea de duminică spre luni. Forțele israeliene au urcat la bordul vasului și au preluat controlul, fără să întâmpine rezistență din partea echipajului și a pasagerilor. Conform autorităților de la Ierusalim, cargoul cu ajutoare, închiriat de o organizație nonguvernametală irlandeză, a ignorat mesajele radio repetate de a-și schimba cursul spre portul israelian Ashdod. Nava a continuat să se îndrepte spre țărmul Fâșiei Gaza. Potrivit postului public de radio din Israel, cel puțin trei vedete ale marinei israeliene au escortat o vreme vasul irlandez într-o zonă situată în apele internaționale. Cu 15 persoane la bord, vasul Rachel Corrie trebuia inițial să facă parte din convoiul de nave interceptat luni. Ierusalimul le-a transmis activiștilor de pe navă că susține livrarea de ajutoare umanitare populației civile din Fâșia Gaza, care va fi făcută prin punctele oficiale de trecere pe uscat și sub supravegherea israelienilor. Comandourile israeliene au luat cu asalt, în noaptea de duminică spre luni, "Flotila libertății", care transporta ajutoare spre Fâșia Gaza. Ultimul dintre activiștii expulzați de guvernul israelian spre Turcia a sosit, aseară, la Ankara. Cele șase nave care plecaseră din Turcia aveau la bord cel puțin 700 de activiști și 10 mii de tone de ajutoare. Potrivit presei internaționale, atacul israelian s-a soldat cu 19 morți, dar Israelul nu a confirmat decât nouă decese. Raidul a generat un val de critici internaționale la adresa Israelului, iar numeroase voci au cerut ridicarea blocadei.

Comenteaza aceasta stire

ALEGERI în Rusia 2018: Putin, la al patrulea mandat de președinte
De Neptun TV 18 martie 2018

La startul cursei electorale sunt aliniați opt candidați: Vladimir Putin (independent), Vladimir Jirinovski (Partidul Liberal Democrat), Pavel Grudinin (Partidul Comunist), Grigori Iavlinski (Iabloko), Boris Titov (Partidul Creșterii), Serghei Baburin (Uniunea Națională a Rusiei), Maxim Suraikin (Comuniștii Rusiei) și Ksenia Sobciak (Inițiativa civică).

Fosta soție a lui Stephen Hawking i-a salvat viața fizicianului în 1985! Cum a reușit să facă acest lucru
De Neptun TV 15 martie 2018

Deși a fost avertizată de prieteni că se căsătorește „într-o familie foarte nebună”, fata inocentă de 21 de ani a avut încredere că Stephen o va aprecia și va fi alături de aceasta, conform relatărilor lui Jane din cartea sa scrisă în 2013, Travelling to Infinity: My Life with Stephen.

Urme ale substanței neurotoxice cu care a fost atacat fostul spion rus Skripal, descoperite într-un restaurant
De Neptun TV 11 martie 2018

Institutul britanic de sănătate publică a lansat un apel la adresa cetățenilor care au frecventat restaurantul și barul din Salisbury să își spele hainele și bunurile, ca măsură de precauție.

OSCAR 2018. 'The Shape of Water', marele câștigător. Gary Oldman și Frances McDormand, cei mai buni ACTOR și ACTRIȚĂ! Lista completă a câștigătorilor!
De Mediafax 5 martie 2018

"The Shape of Water", de Guillermo del Toro, a fost desemnat cel mai bun lungmetraj, la cea de-a 90-a ediție a galei Academiei de film americane, care a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

OSCAR 2018 - detalii mai puțin știute ale galei!
De Mediafax 4 martie 2018

Anul acesta, lungmetrajul "The Shape of Water" a obținut cele mai multe nominalizări - 13 - la premiile Oscar, în timp ce "Dunkirk" a primit opt, iar "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" a primit șapte.

Furtunile fac ravagii în SUA - șase oameni au murit, mii de curse aeriene anulate! Un avion a trecut prin turbulențe foarte puternice - GALERIE FOTO
De Neptun TV 3 martie 2018

Cel puțin șase persoane au murit în urma intemperiilor produse pe Coasta de Est a Statelor Unite, mii de curse aeriene fiind anulate din cauza rafalelor de vânt care au depășit 130 de km/h, relatează cotidianul The Washington Post.

Gala BAFTA 2018: Starurile, în negru pe covorul roșu! Ducesa Kate a purtat o rochie verde închis GALERIE FOTO
De Neptun TV 19 februarie 2018

Gala BAFTA nu impune un cod vestimentar, însă, anterior, directorul academiei, Jane Lush, a declarat că organizația sprijină aceste inițiative pentru schimbare.