luni, 15 iulie 2019

Altă navă capturată

Preluarea controlului asupra cargoului a fost făcută fără violențe. Inițial, vasul care transportă ajutor umanitar trebuia să facă parte din convoiul de nave interceptat în noaptea de duminică spre luni. Forțele israeliene au urcat la bordul vasului și au preluat controlul, fără să întâmpine rezistență din partea echipajului și a pasagerilor. Conform autorităților de la Ierusalim, cargoul cu ajutoare, închiriat de o organizație nonguvernametală irlandeză, a ignorat mesajele radio repetate de a-și schimba cursul spre portul israelian Ashdod. Nava a continuat să se îndrepte spre țărmul Fâșiei Gaza. Potrivit postului public de radio din Israel, cel puțin trei vedete ale marinei israeliene au escortat o vreme vasul irlandez într-o zonă situată în apele internaționale. Cu 15 persoane la bord, vasul Rachel Corrie trebuia inițial să facă parte din convoiul de nave interceptat luni. Ierusalimul le-a transmis activiștilor de pe navă că susține livrarea de ajutoare umanitare populației civile din Fâșia Gaza, care va fi făcută prin punctele oficiale de trecere pe uscat și sub supravegherea israelienilor. Comandourile israeliene au luat cu asalt, în noaptea de duminică spre luni, "Flotila libertății", care transporta ajutoare spre Fâșia Gaza. Ultimul dintre activiștii expulzați de guvernul israelian spre Turcia a sosit, aseară, la Ankara. Cele șase nave care plecaseră din Turcia aveau la bord cel puțin 700 de activiști și 10 mii de tone de ajutoare. Potrivit presei internaționale, atacul israelian s-a soldat cu 19 morți, dar Israelul nu a confirmat decât nouă decese. Raidul a generat un val de critici internaționale la adresa Israelului, iar numeroase voci au cerut ridicarea blocadei.

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.