luni, 19 august 2019

ALARMANT. Numărul total al deceselor din cauza gripei a ajuns la 47

ALARMANT. Numărul total al deceselor din cauza gripei a ajuns la 47

UPADTE: Încă patru persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 47, a informat, luni, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Ultimele patru cazuri au fost confirmate cu virus gripal A. Cele patru persoane nu erau vaccinate antigripal și aveau condiții medicale preexistente.Potrivit INSP, este vorba despre două femei din județul Timiș - una în vârstă de 48 de ani și alta de 64 de ani, o femeie în vârstă de 47 de ani din județul Constanta și un băiețel în vârstă de 11 luni din județul Timiș.

Trei bărbați în vârstă de 40, 49 și 93 de ani din județele Giurgiu, Brăila și respectiv București, precum și o femeie de 87 de ani din județul Iași au murit din cauza gripei, numărul total al deceselor ajungând astfel la 43. Cu toții sufereau și de alte boli și nu erau vaccinați antigripal.

 

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, o femeie în vârstă de 87 de ani din județul Iași a murit din cauza virusului gripal tip A. Victima suferea și de alte boli, nefiind vaccinată antigripal. Decesul a fost înregistrat în data de 27 ianuarie.

 

De asemenea, printre victime se află și un bărbat de 49 de ani, din județul Brăila, care a fost confirmat cu virus gripal tip A și avea și alte condiții medicale preexistente.

 

O altă victimă este un bărbat de 93 de ani din municipiul București, de asemenea având și alte probleme de sănătate. Decesul a fost înregistrat pe 25 ianuarie.

 

Conform Institutului Național de Sănătate Publică, în data de 24 ianuarie, a murit și un bărbat de 40 de ani din județul Mureș. Acesta avea și alte condiții medicale preexistente.

 

Niciuna dintre cele patru persoane nu era vaccinată antigripal.

 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, vineri, că România este în pragul unei epidemii, precizând însă că pentru a putea fi declarată stare de epidemie trebuie ca săptămâna aceasta numărul cazurilor diagnosticate de gripă să fie mai mare decât cel estimat. Sorina Pintea a spus că va face publice datele marți.

 

Comenteaza aceasta stire