joi, 18 iulie 2019

Amânarea deciziei privind aderarea României și Bulgariei la Schengen are și o parte bună

Amânarea deciziei privind aderarea României și Bulgariei la Schengen, din cauza opoziției Olandei și Finlandei, a atras o serie de comentarii nu doar pe plan intern, ci și internațional. Jurnaliștii postului de televiziune britanic Sky News spun că ne confruntăm cu încă o dovadă a fragilității uniunii politice europene. Totuși, președintele Parlamentului European consideră că amânarea luării unei decizii este mai bună decât un verdict negativ. 

Potrivit postului TV Sky News, nu doar criza datoriilor din Zona euro arată cât de fragilă este uniunea politică europeană, ci și evoluțiile din dosarul Schengen. Bulgaria și România au fost primite în Uniunea Europeană în 2007, dar acest lucru nu înseamnă că au fost acceptate de statele mai bogate, comentează jurnaliștii britanici. Ei spun că acum, Finlanda și Olanda blochează tentativele celor două state de a fi incluse în Schengen, acuzând probleme legate de corupție. Sky News mai subliniază că nu toate membrele UE sunt egale, în condițiile în care România și Bulgaria sunt evaluate periodic de Comisia Europeană, pe diverse criterii. Și ziarele germane au relatat subiectul blocării accesului în spațiul Schengen al României și Bulgariei. Ele  consideră că menținerea presiunii externe le-ar putea ajuta pe cele două țări vecine să aplice reformele necesare. Publicația austriacă “Die Presse” consemnează incapacitatea miniștrilor de Interne europeni de a se înțelege cu privire la aderarea Bucureștiului și Sofiei. Pe de altă parte, Frankfurter Allgemeine Zeitung semnalează îngrijorarea care ar fi fost provocată Olandei și Finlandei de eventualitatea ca, în absența controalelor la frontiere, în spațiul Schengen să pătrundă bande de răufăcători din estul Europei. Însă unii oficiali UE încearcă să aducă optimismul în această problemă. Președintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a declarat că amânarea luării unei decizii în privința aderării României la spațiul Schengen este mai bună decât un eventual verdict negativ. Oficialul și-a manifestat speranța că vor fi depășite dificultățile politice, iar România va fi membră a spațiului European fără frontiere până la sfârșitul acestui an.

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.