duminică, 20 ianuarie 2019

Ambasada Rusiei la București, după ce România a anunțat expulzarea unui diplomat rus: Este manifestarea nebuniei politice colective

De Mediafax 10:42, 27 martie 2018 118 vizite Externe
Ambasada Rusiei la București, după ce România a anunțat expulzarea unui diplomat rus: Este manifestarea nebuniei politice colective

Ambasada Rusiei la București a catalogat drept un act de nebunie politică colectivă decizia mai multor state europene de a expulza diplomați ruși, se afirmă într-un comunicat succint postat pe site-ul reprezentanței diplomatice.   

"În legătură cu numeroasele întrebări ale presei românești adresate Ambasadei informăm: „La Ambasada Rusiei la București cred că este foarte probabil ca decizia luată este manifestarea nebuniei politice colective, mai ales că nu există altă explicație plauzibilă", se arată în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a anunțat, luni, că a notificat Ambasada Federației Ruse la București că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata și că este obligat să părăsească teritoriul României, ca urmare a atacului neurotoxic de la Salisbury, în solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii.

SUA, Canada, Australia și 14 state membre UE, inclusiv România, au decis să expulzeze diplomați ruși ca reacție la atacul neurotoxic din Marea Britanie, ce a vizat un fost spion rus și despre care se crede că ar fi fost orchestrat de Moscova.

Pe de altă parte, Administrația Vladimir Putin a transmis că deciziile Statelor Unite și unor țări din cadrul Uniunii Europene de a expulza diplomați ruși reprezintă "erori", iar Moscova va răspunde simetric la aceste "provocări".

 

 

Comenteaza aceasta stire

Scenarii posibile după ce Acordul Brexit a fost respins de Camera Comunelor
De Mediafax 16 ianuarie 2019

Decizia Camerei Comunelor de respingere a Acordului negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul generează câteva scenarii posibile pentru finalizarea procedurii Brexit, dar criza politică probabil se va prelungi.

Scandalul bebelușilor modificați genetic: Cercetătorul chinez, criticat pentru că ar fi pus în pericol viețile copiilor
De Neptun TV 8 ianuarie 2019

El nu a răspuns imediat la solicitarea transmisă de Reuters prin e-mail pentru a comenta acest subiect.

Numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador SUA în România, RETRIMISĂ din rațiuni procedurale președintelui Donald Trump, care o poate reformula
De Mediafax 4 ianuarie 2019

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

Accident feroviar extrem de GRAV. Șase persoane au murit. GALERIE FOTO
De Neptun TV 2 ianuarie 2019

Deocamdată nu este cunoscută cauza accidentului, dar există informații potrivit cărora un tren de călători în drum spre Copenhaga a lovit un tren de marfă, în mijlocul vânturilor puternice.

Cel puțin patru răniți după ce un vehicul a lovit un grup de pietoni într-un oraș din Germania
De Neptun TV 1 ianuarie 2019

Incidentul s-a produs în Piața Berlin din orășelul german Bottrop. Un individ a lovit cu un vehicul un grup de pietoni. Patru persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, au anunțat autoritățile germane.

Uniunea Europeană speră să semneze în 2019 un acord comercial cu națiuni din America de Sud
De Neptun TV 29 decembrie 2018

În prezent, cea mai mare zonă comercială internațională este spațiul de liber-schimb UE-Japonia.