duminică, 27 mai 2018

Ambasada Rusiei la București, după ce România a anunțat expulzarea unui diplomat rus: Este manifestarea nebuniei politice colective

De Mediafax 10:42, 27 martie 2018 116 vizite Externe
Ambasada Rusiei la București, după ce România a anunțat expulzarea unui diplomat rus: Este manifestarea nebuniei politice colective

Ambasada Rusiei la București a catalogat drept un act de nebunie politică colectivă decizia mai multor state europene de a expulza diplomați ruși, se afirmă într-un comunicat succint postat pe site-ul reprezentanței diplomatice.   

"În legătură cu numeroasele întrebări ale presei românești adresate Ambasadei informăm: „La Ambasada Rusiei la București cred că este foarte probabil ca decizia luată este manifestarea nebuniei politice colective, mai ales că nu există altă explicație plauzibilă", se arată în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a anunțat, luni, că a notificat Ambasada Federației Ruse la București că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata și că este obligat să părăsească teritoriul României, ca urmare a atacului neurotoxic de la Salisbury, în solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii.

SUA, Canada, Australia și 14 state membre UE, inclusiv România, au decis să expulzeze diplomați ruși ca reacție la atacul neurotoxic din Marea Britanie, ce a vizat un fost spion rus și despre care se crede că ar fi fost orchestrat de Moscova.

Pe de altă parte, Administrația Vladimir Putin a transmis că deciziile Statelor Unite și unor țări din cadrul Uniunii Europene de a expulza diplomați ruși reprezintă "erori", iar Moscova va răspunde simetric la aceste "provocări".

 

 

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ CU BOMBĂ înaintea finalei Ligii Campionilor: Stații ale metroului de la Kiev, evacuate!
De Neptun TV 26 mai 2018

Forțele de securitate au evacuat pasagerii după ce au primit un apel telefonic ce semnala presupusa existență a unei bombe, în jurul orei 13.

ACCIDENT FEROVIAR în Italia! Doi morți, printre care și un român, și 23 de răniți - GALERIE FOTO/VIDEO- GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 24 mai 2018

Printre persoanele decedate se numără și un mecanic al trenului care a lovit un camion ce staționa pe linia de cale ferată. Trei vagoane au deraiat în urma impactului.

Administrația Donald Trump prezintă condiții pentru semnarea unui nou acord atomic cu Iranul
De Neptun TV 21 mai 2018

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a prezentat azi o serie de condiții pentru semnarea unui nou acord nuclear cu Iranul, somând regimul islamist de la Teheran să renunțe la "comportamentul negativ" și amenințând cu sancțiuni dure.

CLIPE DE TEROARE la Paris! Mai mulți trecători înjunghiați pe stradă - ISIS a revendicat atacul!
De Neptun TV 13 mai 2018

Autorul atacului cu cuțit este un tânăr de 21 de ani născut în Cecenia, afirmă surse judiciare citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

EXPLOZIE: 30 de persoane au fost rănite în timpul unui festival
De Neptun TV 3 mai 2018

Potrivit martorilor, explozia s-a produs după ce un foc de tabără a cuprins mai multe materiale inflamabile.