marţi, 25 septembrie 2018

Amenințările cibernetice. Rusia neagă acuzațiile privind susținerea hackerilor care au atacat rețele din întreaga lume

Amenințările cibernetice. Rusia neagă acuzațiile privind susținerea hackerilor care au atacat rețele din întreaga lume

Acuzațiile privind amenințările cibernetice venite din partea Rusiei reprezintă un exemplu pentru care politica Marii Britanii față de Moscova este una imprudentă și provocatoare, a afirmat ambasada rusă la Londra, relatează site-ul agenției Tass.

"Considerăm aceste acuzații și speculații drept exemple clare ale unei politici imprudente, provocatoare și nefondate împotriva Rusiei. Suntem dezamăgiți de faptul că astfel de afirmații serioase au fost făcute publice, fără a fi prezentate dovezi și fără nicio încercare a Marii Britanii de a clarifica situația cu partea rusă", a declarat ambasada într-o declarație emisă luni.

"Având în vedere că, în ultimele zile, presa britanică, instigată prin declarații oficiale, a început din nou să exploateze problema amenințărilor cibernetice din Rusia, avem impresia că publicul britanic este pregătit pentru un atac cibernetic al Marii Britanii împotriva Rusiei", se mai arată în comunicat.

"Rusia nu intenționează să efectueze atacuri cibernetice împotriva Marii Britanii. Ne așteptăm ca guvernul britanic să declare același lucru", a spus ambasada.

Statele Unite și Marea Britanie au acuzat luni că hackerii susținuți de agenții guvernamentale din Rusia au atacat sisteme cibernetice din întreaga lume, în cadrul unei campanii de spionaj care a vizat instituții, companii, infrastructură esențială și chiar persoane private.

 

 

 

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.