vineri, 22 februarie 2019

Ana Porgras, retragere la numai 18 ani

Ana Pogras a decis să pună capăt carierei sale la numai 18 ani și cu doar șase luni înainte de prima sa participare la o Olimpiadă. Gimnasta clubului Farul a părăsit cantonamentul de la Izvorani și a mers acasă la Bârlad iar de aici și-a făcut publică decizia de a spune adio unei cariere care se anunța plină de performanțe deosebite. Accidentările suferite în ultimul an și programul de antrenament extrem de dificil sunt principalele motive ce au condus la această hotărâre, una definitivă și irevocabilă.
Potrivit unor surse din cadrul federației, Porgras nu s-a adaptat stilului de lucru impus de coordonatorii lotului, Octavian Belu și Mariana Bitang. Ana Porgras era considerată una din sportivele cu șanse mari la o medalie olimpică. La numai 18 ani, ea se poate lăuda cu performanțe extraordinare la senioare, un titlu mondial obținut în 2010 la bârnă, un bronz la Europene cu echipa și un alt loc trei, cu an înainte la Mondiale, în proba de paralele.

Comenteaza aceasta stire

Halep a urcat oficial în topul WTA! Ce loc ocupă acum Simona
De Neptun TV 18 februarie 2019

Podiumul e alcătuit din japoneza Naomi Osaka, lider - 6.970 de puncte, Simona Halep, locul doi - 5537 de puncte, și Sloane Stephens, poziția a treia - 5307 de puncte.

Simona Halep a pierdut finala turneului de la Doha! 'Aș fi vrut să câștig acest trofeu frumos, dar nu am putut'
De Neptun TV 16 februarie 2019

Simona Halep nu a reușit să câștige primul trofeu din noul sezon. Ajunsă în finala turneului de la Doha, numărul doi WTA a pierdut în trei seturi în fața jucătoarei din Belgia, Elise Mertens (23 de ani, nr. 21 WTA), scor 6-3, 4-6, 3-6, după două ore și șase minute de joc.

Simona Halep s-a hotărât în privința antrenorului: Am început colaborarea și o să lucrăm împreună
De Neptun TV 4 februarie 2019

În primă fază s-a decis ca tehnicianul belgian să fie supus unei perioade de probă, dar presa din țara sa susține că acesta a convins-o deja pe jucătoarea noastră, prin metodele de antrenament, să semneze o înțelegere cu perioadă nedeterminată.

Simona Halep a pierdut locul 1 în clasamentul WTA. Românca a părăsit Top 2 WTA după 595 de zile
De Neptun TV 28 ianuarie 2019

Clasamentul WTA a încorporat luni punctele câștigate de Naomi Osaka și Petra Kvitova la Australian Open 2019, iar Simona Halep a pierdut două poziții în ierarhia mondială. Este cea mai importantă alunecare în clasament pentru româncă, după data de 8 mai 2017, când Halep ajungea de pe 4 pe 8.