joi, 18 iulie 2019

ANCHETĂ ÎN SPITALELE DIN ROMÂNIA! Cel mai mare producător de dezinfectante livrează produse diluate!

ANCHETĂ ÎN SPITALELE DIN ROMÂNIA! Cel mai mare producător de dezinfectante livrează produse diluate!

Cel mai mare producător de dezinfectante din România livrează produse diluate de până la 9 ori.

Dezvăluirea – bombă a fost făcută în urma unei anchete de jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor. Aceștia susțin că, în ultimii 9 ani, compania a câștigat aproape 800 de contracte cu spitale din 40 de județe, dar nicio instituție a statului nu a verificat vreodată concentrația soluțiilor, scriu jurnaliștii într-un material.

Legea nu o cere, deși în România oamenii mor din cauza infecțiilor intraspitalicești. Ministerul Sănătății a anunțat că lansează mâine un program național privind infecțiile nosocomiale.

"Nu se face analiza chimică să se vadă dacă concentrația substanței active este corectă pentru aceste substanțe? Iar răspunsul a fost: nu, nu se face și ministerul nu are niciun laborator. Bine, dar la un laborator extern, din străinătate sau din România, nu face nimeni? Nu, nu face nimeni. Noi eram șocați. Pe toată funcționarea de 2-3-5-10 ani a unei substanțe, nu se face? Și a spus, nu numai pe funcționare, nu se face niciodată. Statul nu intervine niciodată, nici pe ce cele pe care le găsește neconforme", a declarat jurnalistul Cătălin Tolontan.

Compania acuzată susține că toate produsele sunt avizate conform legislației în vigoare și că problemele la care se face referire în ancheta jurnalistică au fost remediate prin reetichetarea corectă. 

Comenteaza aceasta stire