miercuri, 16 ianuarie 2019

ANCHETĂ LA SPITAL! Bărbat mort în stradă, după ce a fost lăsat să plece acasă deși se simțea rău! Medicul de gardă a refuzat să-i acorde primul ajutor: 'Nu pot să părăsesc spitalul'!

ANCHETĂ LA SPITAL! Bărbat mort în stradă, după ce a fost lăsat să plece acasă deși se simțea rău! Medicul de gardă a refuzat să-i acorde primul ajutor: 'Nu pot să părăsesc spitalul'!

Polițiștii din Gorj au deschis un dosar penal după ce un bărbat de 55 de ani a murit, în timpul nopții de joi spre vineri, la câteva ore după ce a primit tratament la Spitalul Orășenesc Rovinari. Pentru că nu erau locuri disponibile, bărbatul ar fi fost lăsat să plece acasă, deși se simțea rău.

Bărbatul în vârstă de 55 de ani a ajuns la spitalul din Rovinari, joi, în jurul orei 14.00, cu tuse și febră. Medicii l-au internat, dar, pentru că nu erau paturi libere, pacientul a rămas la Unitatea de Primiri Urgențe, de unde ar fi decis, după administrarea tratamentului, să plece acasă.

"L-am internat în observație cu o pneumopatie acută. A rămas să fie făcute investigațiile. Inițial nu au fost paturi la salonul meu și după aceea am găsit paturi în salonul altui medic. S-a decis ca pacientul să rămână acolo (în Unitatea de Primiri Urgențe - n.r.)", a declarat medicul de gardă, Roxana Gherghina.

Familia bărbatului care a murit acuză că, deși pacientul i-a spus că nu se simte bine după administrarea tratamentului antibiotic, medicul i-a dat voie să plece acasă. Pe drum i s-a făcut rău, la câțiva metri de spital. Un trecător a cerut ajutorul medicului de gardă, însă acesta nu a intervenit, susținând că nu are voie să părăsească spitalul.

"M-au anunțat să merg la fața locului să resuscitez pacientul. Eu nu pot să părăsesc spitalul", a mai spus medicul de gardă, Roxana Gherghina, care susține că nu a știut că pacientul a părăsit spitalul.

Dus la Urgențe de alți doi trecători, bărbatul de 55 de ani nu a mai putut fi salvat.

„A căzut în fața mea, aici peste stradă de spital. Nu a venit salvarea, nu a venit nici un doctor. Am încercat să-l ajutăm eu cu câteva femei. Nu se poate așa ceva, să mori lângă spital și lângă o ambulanță care nu vine să te ajute pentru că nu ai mai apucat să suni la 112“, a spus femeia care l-a ajutat.

Rudele pacientului susțin că i s-ar fi făcut rău din cauza antibioticului administrat în momentul în care a ajuns la spital. 

"Au spus că nu au paturi și până se eliberează el a plecat acasă, în situația în care i-a spus (medicului de garda – n.r.) că îi e rău după injecția care i s-a făcut și i s-a și umflat mâna", a spus Constantin Pistolea, cumnatul pacientului.

Poliția efectuează cercetări în acest caz și a fost întocmit un dosar penal.

"S-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru moarte suspectă. Cadavrul a fost depus la SML Gorj în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Și reprezentanții unității spitalicești au dispus efectuarea unei anchete interne.

"S-a demarat o anchetă internă, la prima oră. Vor fi audiați medicii care au fost implicați. (…) La ora 01.00, noaptea, am fost anunțată, deci procedura s-a respectat, am fost anunțată, i-am spus colegei ce are de făcut și acum,când am ajuns la unitate, am mers pe fir, la Urgență", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ligioara Ivănescu, director medical în cadrul spitalului din Rovinari.

Bărbatul era angajatul al Complexului Energetic Oltenia, ca lăcătuș mecanic, fiind tatăl unui polițist din Rovinari. Rudele au anunțat că vor sesiza și Colegiul Medicilor Gorj.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Cum ne tratăm de gripă! Când trebuie să mergem la medic
De Neptun TV 15 ianuarie 2019

Suntem în sezonul virozelor așa că trebuie să știm ce este important pentru a ne vindeca de răceală sau de gripă. Când suferi de răceală sau gripă, este important să acorzi atenție și alimentelor pe care le consumi. Dacă alegi alimentele potrivite, poți grăbi vindecarea.

Gripa a mai luat o viață - un tânăr de 17 ani a murit astăzi! Numărul deceselor a ajuns la 8
De Neptun TV 15 ianuarie 2019

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la opt, după ce, marți, un tânăr în vârstă de 17 ani din Teleorman a fost confirmat cu virusul gripal A, informează Institutul Național de Sănătate Publică.

AVERTISMENTUL Departamentului de Situații de Urgență. Tot ce trebuie să știi în această perioadă
De Neptun TV 9 ianuarie 2019

De asemenea, autoritatea spune că, de obicei, simptomele se ameliorează în 3-7 zile, dar în cazul copiilor, tusea poate persista câteva săptămâni.

Sfatul nutriționistului după Sărbători: Lucrurile pot reveni ușor și repede la normal, fără vinovăție și cântar
De Agerpres 2 ianuarie 2019

Totodată, medicul spune că Sărbătorile înseamnă mai multă sare consumată și porții mai mari decât în mod obișnuit, iar cântărirea imediat după această perioadă nu reflectă o greutate corporală reală, putând produce panică și demotivare, de aceea ar fi de preferat ca această cântărire să fie făcută după 2-3 zile de revenire la programul alimentar normal.