marţi, 25 iunie 2019

Anders Behring Breivik, autorul masacrului din Norvegia, suferă de schizofrenie paranoidă

Anders Behring Breivik, autorul masacrului din Norvegia, suferă de schizofrenie paranoidă

Autorul atacurilor din Norvegia nu va ajunge la închisoare. Psihiatrii care au analizat starea mintală a lui Anders Behring Breivik au concluzionat că acesta suferă de schizofrenie paranoidă. Experții au predat, azi, Tribunalului din Oslo, un raport din care reiese că bărbatul nu era în deplinătatea facultăților mintale, la vremea comiterii atacurilor. Potrivit Parchetului din capitala norvegiană, el este considerat iresponsabil din punct de vedere penal, astfel că nu va fi judecat. “A fost foarte cooperant cu noi. Ne-a spus aceleași lucruri pe care le-a zis poliției. A fost foarte dornic să vorbească cu noi”, a declarat psihiatrul Torgeir Husby. Raportul prezentat de psihiatri conține 230 de pagini. El este cel mai lung din istoria judiciară a Norvegiei și se bazează pe 13 conversații pe care experții le-au purtat cu Breivik. Procesul norvegianului era programat pe 16 aprilie anul viitor. Acum, însă, cel care a ucis 77 de persoane va fi internat într-un spital de psihiatrie. Dușman declarat a ceea ce a numit invazia musulmană în Europa, Anders Breivik a detonat o bombă în centrul capitalei Oslo. Însă după ce a auzit la radio că imobilul vizat nu se prăbușise, a mers pe insula Utoya, unde a împușcat 69 de oameni. Atacurile lui Breivik au traumatizat Norvegia, una dintre cele mai stabile politic și mai tolerante țări din Europa.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.

CRIZĂ politică în Rep. Moldova. Parlamentul a fost dizolvat. Alegeri anticipate în 6 septembrie
De Mediafax 9 iunie 2019

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat temporar din funcție în urma unei decizii CCM, a declarat că există două soluții la criza politică actuală, organizarea de proteste masive sau presiunea din partea partenerilor externi.

Momente emoționante: Polițist german, în lacrimi după ce a ajutat românii din diaspora să voteze. Clipul, preluat de Poliția din Munchen! VIDEO
De Mediafax 29 mai 2019

Într-un clip postat de unul din românii care au așteptat la coadă ca să voteze la consulatul din Munchen, Marius Șortan, se observă cum românii scandează ”Polizei! Danke polizei!” și îi aplaudă pe polițiștii germani care au lărgit perimetrul instituției cu garduri mobile astfel încât să poată vota cât mai mulți oameni.