duminică, 18 august 2019

Andreea Chițu, medalie de argint la Campionatul Mondial de judo din Rusia

Andreea Chițu a adus prima medalie României la Campionatul Mondial de Judo din Rusia.

Andreea Chițu a cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de Judo de la Celiabinsk, din Rusia. Chițu a pierdut finala categoriei 52 de kilograme chiar în fața campioanei mondiale, kosovara Maglinda Kelmendi. România n-a mai luat „argint” la Mondialele de Judo de mai bine de 30 ani!

România are o primă medalie la Campionatul Mondial de Judo din Rusia. Andreea Chițu a ajuns până în finala categoriei 52 kilograme unde, din păcate, a pierdut în fața campioanei mondiale en-titre, Maglinda Kelmendi, din Kosovo.

Românca s-a calificat în finală după ce a trecut în sferturi de numărul trei mondial, germanca Mareen Kraeh și în semifinale de brazilianca Erika Miranda, a doua în ierarhia mondială. În ultimul act al competiției de la Celiabinsk, Andreea a pierdut în fața kosovarei Kelmendi, care evoluează sub culorile Federației internaționale de judo. Kelmendi a luat un avans rapid printr-un wazari după care și-a mărit avantajul printr-un yuko.

De aici, kosovara a avut o evoluție mai puțin demnă de o campioană mondială, trăgând pe cât posibil de timp și chiar băgându-i degetul în ochi sportivei din România. Acest lucru nu a fost însă penalizat și Andreea Chițu a fost nevoită să se mulțumească doar cu medalia de argint.

Este primul „argint” pentru România la Mondialele de judo după o pauză de 33 de ani! În 1981, Constantin Nicolae se calsa pe locul doi la Mondialele de la Maastricht, în Olanda. Miercuri, în concurs va intra o altă sportivă din România candidată la medalii, Corina Căprioriu, la categoria 48 de kilograme.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire