luni, 15 iulie 2019

Angajatul perfect: nu întârzie și nu are nevoie de salariu sau concediu - VIDEO

Japonia, o naţiune care reprezintă vârful de lance la nivel mondial în domeniul roboticii, a făcut noi paşi către o lume a viitorului. Din ce în ce mai multe companii nipone au decis să apeleze la serviciile ROBOŢILOR pentru acoperi nevoia acută de forţă de muncă determinată de creşterea economică şi de îmbătrânirea populaţiei.

Pepper este angajatul modul dintr-un magazin japonez. El nu întârzie, nu are nevoie de concediu, salariu sau stimulente profesionale.

Mai mult, robotul a fost construit în așa fel încât să citească tonalitatea și starea emoțională a celui care vorbește cu el.

“Pepper are peste 30 de emoții și poate simula eliberarea de dopamină și serotonină în creier atunci când cineva interacționează cu el. Apoi el transformă aceste substanșe chimice în emoții pe care apoi le exprimă cu ușurință”, a declarat Kenichi Yoshida, directorul companiei producătoare.

Pepper are un metru 20 înălțime și cântărește puțin peste 28 de kilograme. El este echipat cu un procesor emoțional și o inteligență artificială care îi permite să analizeze gesturi, expresii faciale și tonalitățile vocii astfel încât să răspundă într-un mod adecvat.

Robotul a fost lansat în 2014 și în fiecare an a fost îmbunătățit. Primele 1000 de unități s-au vândut într-un minut atunci când au fost scoase pe piață anul trecut.

Comenteaza aceasta stire