luni, 23 iulie 2018

ANUNȚ CNAIR. Stații meteo instalate pe principalele drumuri din Constanța și Tulcea - vezi unde au fost amplasate!

ANUNȚ CNAIR. Stații meteo instalate pe principalele drumuri din Constanța și Tulcea - vezi unde au fost amplasate!

Șapte stații meteo au fost instalate pe principalele drumuri din județele Constanța și Tulcea. Anunțul a fost făcut de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Prin intermediul acestora, CNAIR va monitoriza starea carosabilului pe timpul iernii.

CNAIR a montat pe raza Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (D.R.D.P.) Constanța 7 stații meteo ce vor transmite parametri precum: temperatură, viteză și direcția vântului, umiditate, cantitate de precipitații în zona drumurilor naționale și a autostrăzilor aflate în administrarea direcției regionale.

Aceste stații au fost montate în următoarele zone:

- Spații servicii A2, km 73+950;

- Spații servicii A2, km 88+300;

- CIC Drajna A2, km 105+500;

- Spații servicii A2, km 131+585;

- CIC Fetești A2, km 142+800;

- Tariverde, DN 22, km 252+500;

- Gara Dunărea – A2, km 152.

Accesul la datele transmise de stațiile instalate se face printr-o componentă software cu ajutorul căreia se pot configura și alerte sms pentru diverși parametri măsurați de către acestea.

O altă măsură importantă luată de către DRDP Constanța a fost înființarea în cadrul Dispeceratului a unei linii telefonice unice pentru colaborarea directă cu Inspectoratele pentru Situații de Urgență de pe raza direcției, respectiv: I.S.U. “Dobrogea”, I.S.U. Brăila, I.S.U. „Barbu Știrbei” Călărași, I.S.U. “Delta” Tulcea și I.S.U. „Barbu Catargiu” Ialomița.

Scopul înființării acestei linii telefonice este de comunicare rapidă și intervenție operativă în cazul evenimentelor rutiere ce necesită asistență din partea D.R.D.P. Constanța (semnalizare rutieră, îndepărtare obstacole de pe partea carosabilă).

Comenteaza aceasta stire

Asigurarea auto RCA! Cât plătesc românii pentru asigurarea mașinii în 2018
De Neptun TV 20 iulie 2018

Acest lucru este valabil și pentru persoane fizice și pentru persoane juridice.

ATENȚIE, turiști români! Modificări importante în Codul Rutier din Grecia - amenzi de până la 2.000 de euro!
De Neptun TV 18 iulie 2018

Grecia a adus modificări importante la Noul Cod Rutier elen, cu pedepse drastice ce pot presupune ridicarea permisului până la cinci ani, amenzi de până la 2.000 de euro și chiar închisoare

Deputații au decis: liber pentru vitezomani! Radarele poliției, semnalate prin afișe cu cel puțin 500 de metri înainte!
De Neptun TV 6 iulie 2018

Potrivit modificărilor adoptate de comisiile parlamentare, “mașinile de poliție cu radar sau polițistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizați cu un panou afișat cu 500-2.000 de metri înainte pe sensul de mers, dar nu mai mult de 1.000 de metri în localitate și 4.000 de metri în afara localităților față de radar”.

Cum pot scăpa șoferii de amenzile de circulație!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Concret, de acum înainte contravenientul poate să ceară în instanță anularea procesului-verbal de amendă dacă polițistul care a aplicat sancțiunea nu...

INFOTRAFIC. Mai multe drumuri naționale rămân blocate din cauza inundațiilor. Trafic feroviar afectat în trei județe
De Neptun TV 2 iulie 2018

Cinci tronsoane de drumuri naționale din județele Covasna, Harghita, Neamț, Suceava și Vâlcea mai sunt blocate în această dimineață din cauza inundațiilor. Traficul feroviar este afectat în județele Brașov, Teleorman și Vâlcea.

ATENȚIE, ȘOFERI! Polițe de asigurare FALSIFICATE - recomandările polițiștilor!
De Neptun TV 27 iunie 2018

Autoritățile le recomandă șoferilor să își verifice online valabilitatea poliței RCA după cinci zile de la emitere.