sîmbătă, 24 martie 2018

ANUNȚ CNAIR. Stații meteo instalate pe principalele drumuri din Constanța și Tulcea - vezi unde au fost amplasate!

ANUNȚ CNAIR. Stații meteo instalate pe principalele drumuri din Constanța și Tulcea - vezi unde au fost amplasate!

Șapte stații meteo au fost instalate pe principalele drumuri din județele Constanța și Tulcea. Anunțul a fost făcut de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Prin intermediul acestora, CNAIR va monitoriza starea carosabilului pe timpul iernii.

CNAIR a montat pe raza Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (D.R.D.P.) Constanța 7 stații meteo ce vor transmite parametri precum: temperatură, viteză și direcția vântului, umiditate, cantitate de precipitații în zona drumurilor naționale și a autostrăzilor aflate în administrarea direcției regionale.

Aceste stații au fost montate în următoarele zone:

- Spații servicii A2, km 73+950;

- Spații servicii A2, km 88+300;

- CIC Drajna A2, km 105+500;

- Spații servicii A2, km 131+585;

- CIC Fetești A2, km 142+800;

- Tariverde, DN 22, km 252+500;

- Gara Dunărea – A2, km 152.

Accesul la datele transmise de stațiile instalate se face printr-o componentă software cu ajutorul căreia se pot configura și alerte sms pentru diverși parametri măsurați de către acestea.

O altă măsură importantă luată de către DRDP Constanța a fost înființarea în cadrul Dispeceratului a unei linii telefonice unice pentru colaborarea directă cu Inspectoratele pentru Situații de Urgență de pe raza direcției, respectiv: I.S.U. “Dobrogea”, I.S.U. Brăila, I.S.U. „Barbu Știrbei” Călărași, I.S.U. “Delta” Tulcea și I.S.U. „Barbu Catargiu” Ialomița.

Scopul înființării acestei linii telefonice este de comunicare rapidă și intervenție operativă în cazul evenimentelor rutiere ce necesită asistență din partea D.R.D.P. Constanța (semnalizare rutieră, îndepărtare obstacole de pe partea carosabilă).

Comenteaza aceasta stire

PROGRAMUL RABLA 2018! Cum să-ți iei o mașină nouă cu ajutor de la stat!
De Neptun TV 15 martie 2018

O persoană fizică poate achiziționa mai multe autovehicule noi în schimbul predării spre casare a unui număr echivalent de autovehicule uzate, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe prime de casare, se mai arată în document. Pe post de rablă se vor accepta și microbuzele cu cel mult 22 de locuri.

OFICIAL! Șoferii care circulă fără rovinietă scapă de amendă - președintele Iohannis a promulgat legea!
De Neptun TV 8 martie 2018

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, azi, legea prin care șoferii care circulă fără rovinietă nu vor putea fi sancționați în intervalul cuprins de la data săvârșirii contravenției și până la data comunicării acesteia, iar amenda se prescrie dacă șoferul nu e informat timp de 4 luni.