marţi, 16 octombrie 2018

ANUNȚ CNAIR. Stații meteo instalate pe principalele drumuri din Constanța și Tulcea - vezi unde au fost amplasate!

ANUNȚ CNAIR. Stații meteo instalate pe principalele drumuri din Constanța și Tulcea - vezi unde au fost amplasate!

Șapte stații meteo au fost instalate pe principalele drumuri din județele Constanța și Tulcea. Anunțul a fost făcut de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Prin intermediul acestora, CNAIR va monitoriza starea carosabilului pe timpul iernii.

CNAIR a montat pe raza Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (D.R.D.P.) Constanța 7 stații meteo ce vor transmite parametri precum: temperatură, viteză și direcția vântului, umiditate, cantitate de precipitații în zona drumurilor naționale și a autostrăzilor aflate în administrarea direcției regionale.

Aceste stații au fost montate în următoarele zone:

- Spații servicii A2, km 73+950;

- Spații servicii A2, km 88+300;

- CIC Drajna A2, km 105+500;

- Spații servicii A2, km 131+585;

- CIC Fetești A2, km 142+800;

- Tariverde, DN 22, km 252+500;

- Gara Dunărea – A2, km 152.

Accesul la datele transmise de stațiile instalate se face printr-o componentă software cu ajutorul căreia se pot configura și alerte sms pentru diverși parametri măsurați de către acestea.

O altă măsură importantă luată de către DRDP Constanța a fost înființarea în cadrul Dispeceratului a unei linii telefonice unice pentru colaborarea directă cu Inspectoratele pentru Situații de Urgență de pe raza direcției, respectiv: I.S.U. “Dobrogea”, I.S.U. Brăila, I.S.U. „Barbu Știrbei” Călărași, I.S.U. “Delta” Tulcea și I.S.U. „Barbu Catargiu” Ialomița.

Scopul înființării acestei linii telefonice este de comunicare rapidă și intervenție operativă în cazul evenimentelor rutiere ce necesită asistență din partea D.R.D.P. Constanța (semnalizare rutieră, îndepărtare obstacole de pe partea carosabilă).

Comenteaza aceasta stire

Ministrul Mediului: Vrem o nouă TAXĂ AUTO care să nu fie atacată în justiție!
De Neptun TV 4 octombrie 2018

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, miercuri, că instituția pe care o conduce pregătește, în colaborare cu alte ministere, o nouă taxă auto, care să nu mai poată fi atacată în instanțe de către români.

UTIL ȘOFERILOR. Acte necesare pentru preschimbarea permisului auto - cinci documente cu care trebuie să te prezinți la ghișeu!
De Neptun TV 2 octombrie 2018

Cei care vor să-și schimbe permisul auto, fie că a expirat sau va expira foarte curând, au nevoie de o serie de documente.

OPERAȚIUNEA 'XENON'. Toate mașinile second hand verificate de ANAF: a doua mașină cumpărată într-un an va fi reținută!
De Neptun TV 26 septembrie 2018

De la începutul anului au fost identificate 38 de firme românești care au realizat achiziții intracomunitare de autoturisme second-hand în valoare de aproximativ 180 milioane lei și s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale, cauzând bugetului de stat prejudicii totale calculate la peste 20 de milioane lei.

Cum ar putea SCĂPA șoferii de punctele de penalizare
De Neptun TV 21 septembrie 2018

Măsura apare într-un proiect de act normativ înregistrat de curând la Senat pentru dezbatere.

RABLA 2018. Românii care renunță la mașinile vechi pot cere din nou prima de casare
De Neptun TV 19 septembrie 2018

Regulile din anul 2018 pentru programul Rabla sunt incluse în Ordinul Ministerului Mediului nr. 661/2017 privind aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2017-2019. Concret, acestea au fost stabilite în 2017 pentru o perioadă de trei ani, astfel că se aplică și în 2018.