luni, 10 decembrie 2018

ANUNȚ IMPORTANT pentru elevi: se schimbă regulamentul școlar de la 15 ianuarie! Telefoanele mobile, interzise la ore - reguli noi și pentru părinți!

Elevii trebuie să predea telefoanele mobile la intrarea în clase, le este interzis să mai facă serviciul pe şcoală şi vor primi nota unu pe loc dacă vor fi prinşi în timp ce copiază la teste. Sunt doar câteva dintre schimbările pe care ministrul Educaţiei, Liviu Pop, le impune odată cu modificarea regulamentului şcolar.

Deși sunt în vacanță, pe elevi îi așteaptă schimbări majore odată cu întoarcerea la școală, pe 15 ianuarie. Ministrul Educației, Liviu Pop, a schimbat regulamentul după care funcționează școlile din România.

Astfel, elevii nu vor mai avea voie să aibă asupra lor telefoanele mobile în timpul orelor. Ei trebuie să le predea profesorilor care ar urma să le pună, așa cum se întâmplă în timpul examenelor naționale, într-un loc special amenajat în clasă. Unii dintre tinerii constănțeni văd cu ochi buni această măsură, însă susțin că au tot dreptul să folosească telefoanele în pauze.

Uniformele nu devin obligatorii, spune Liviu Pop, așa cum se temeau elevii. O altă noutate se referă la desființarea serviciului pe școală, lucru care îi mâhnește pe tineri.

În unitățile de învățământ sunt interzise măsurile care pot limita accesul la educație al elevilor cum ar fi, de exemplu, efectuarea de către aceștia a serviciului pe școală, interzicerea participării la cursuri sau sancționarea elevilor care nu poartă uniforma unității de învățământ sau altele asemenea.

În același set de schimbări este inclusă și pedeapsa pentru copiat. Astfel, dacă sunt prinși că se inspiră din fițuici la teste, elevii vor primi pe loc nota 1.

În noul regulament și părinții trebuie să fie mai atenți. Aceștia pot fi amendați cu sume între 100 și 1000 de lei sau cu muncă în folosul comunității dacă nu asigură școlarizarea elevului în perioada învățământului obligatoriu. De asemenea, părinții sunt obligați să ia legătura o dată pe lună cu profesorii pentru a afla de evoluția copilului. Vizitele făcute cadrelor didactice vor fi trecute într-un caiet cu nume, dată și semnătură. 

Noul regulament poate fi citit AICI!

Comenteaza aceasta stire

Minivacanța de 1 Decembrie 2018 pentru elevi. Câte zile vor fi liberi
De Neptun TV 27 noiembrie 2018

Elevii nu vor merge la școală vineri, în 30 noiembrie, zi de sărbătoare legală – Sfântul Andrei.