sîmbătă, 23 februarie 2019

ANUNȚ PENTRU ȘOFERI! Taxa auto și timbrul de mediu vor fi restituite mai ușor!

ANUNȚ PENTRU ȘOFERI! Taxa auto și timbrul de mediu vor fi restituite mai ușor!

Guvernul a eliminat, azi, prin ordonanță de urgență, obligativitatea de a anexa la cererea de restituire a taxei auto ori a timbrului de mediu a documentelor privind plata taxei, certificatul de înmatriculare și cartea de identitate a mașinii.

Măsura de simplificare a procedurilor de restituire pe cale administrativă a taxei auto sau a timbrului de mediu este inclusă într-o ordonanță de urgență adoptată joi de Executiv.

”Se elimină obligativitatea contribuabilului de a anexa la cererea de restituire a documentelor privind plata taxei, certificatul de înmatriculare și cartea de identitate a mașinii, pentru că organul fiscal are posibilitatea de a verifica informațiile respective, înscrise de contribuabil în cerere, în baza de date pe care o deține sau la care are acces”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

El a mai spus că Executivul a aprobat și celelalte prevederi din ordonanța de urgență, anunțate de premierul Viorica Dăncilă la începul ședinței de Guvern, respectiv reducerea accizei la motorină pentru transportatorii de mărfuri și persoane, dar și piosibilitatea ca microintreprinderile să poată sponsoriza ONG-urile certificate ca fiind furnizori de servicii sociale.

De asemenea, Barbu a precizat că o altă măsură introdusă de ordonanță vizează reținerea la sursă a impozitului pe venit de către plătitorii veniturilor din activități independente realizate de persoane fizice în baza contractelor de activitate sportivă încheiate conform Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, urmărind facilitarea colectării impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale datorate de aceste categorii de persoane fizice, prin simplificarea obligațiilor declarative ale persoanelor fizice care realizează astfel de venituri.

Comenteaza aceasta stire

Sfaturi de la polițiști pentru circulație în siguranță pe vreme rea! Nu vă angajați în depășiri riscante
De Neptun TV 12 februarie 2019

Pentru o călătorie în siguranță, în contextul avertizărilor meteorologice, polițiștii vă sfătuiesc să circulați cu viteză redusă și să nu vă angajați în depășiri riscante.

Mii de vehicule verificate în trafic de RAR anul trecut prezentau pericol de accidente. Componentele la care au fost descoperite cele mai multe probleme
De Mediafax 11 februarie 2019

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara, și a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme, informează un comunicat al autorității.

ATENȚIE, ȘOFERI! Schimbări ale taxei de drum pentru transportatorii care circulă în Ungaria, din 3 februarie
De Neptun TV 29 ianuarie 2019

MAE anunță că, de la 3 februarie, transportatorii care tranzitează Ungaria vor fi obligați să introducă noi informații în sistemul de colectare a taxelor de drum HU-GO, precum marca autovehicului, certificatul de înmatriculare și anul fabricației, pentru verificarea încadrării în normelor de poluare