luni, 19 noiembrie 2018

ANUNȚ PENTRU ȘOFERI! Taxa auto și timbrul de mediu vor fi restituite mai ușor!

ANUNȚ PENTRU ȘOFERI! Taxa auto și timbrul de mediu vor fi restituite mai ușor!

Guvernul a eliminat, azi, prin ordonanță de urgență, obligativitatea de a anexa la cererea de restituire a taxei auto ori a timbrului de mediu a documentelor privind plata taxei, certificatul de înmatriculare și cartea de identitate a mașinii.

Măsura de simplificare a procedurilor de restituire pe cale administrativă a taxei auto sau a timbrului de mediu este inclusă într-o ordonanță de urgență adoptată joi de Executiv.

”Se elimină obligativitatea contribuabilului de a anexa la cererea de restituire a documentelor privind plata taxei, certificatul de înmatriculare și cartea de identitate a mașinii, pentru că organul fiscal are posibilitatea de a verifica informațiile respective, înscrise de contribuabil în cerere, în baza de date pe care o deține sau la care are acces”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

El a mai spus că Executivul a aprobat și celelalte prevederi din ordonanța de urgență, anunțate de premierul Viorica Dăncilă la începul ședinței de Guvern, respectiv reducerea accizei la motorină pentru transportatorii de mărfuri și persoane, dar și piosibilitatea ca microintreprinderile să poată sponsoriza ONG-urile certificate ca fiind furnizori de servicii sociale.

De asemenea, Barbu a precizat că o altă măsură introdusă de ordonanță vizează reținerea la sursă a impozitului pe venit de către plătitorii veniturilor din activități independente realizate de persoane fizice în baza contractelor de activitate sportivă încheiate conform Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, urmărind facilitarea colectării impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale datorate de aceste categorii de persoane fizice, prin simplificarea obligațiilor declarative ale persoanelor fizice care realizează astfel de venituri.

Comenteaza aceasta stire

Sfaturi de la polițiști pentru șoferi pe vreme rea!
De Neptun TV 17 noiembrie 2018

Evenimentul cultural se desfășoară sub egida Centenarului „România 100” și reunește un număr mare de organizații și instituții implicate în realizarea lui.

Bulgaria pune taxe pe poduri, tuneluri și trecători montane
De Neptun TV 16 noiembrie 2018

Românii care vor să tranziteze Bulgaria sau să petreacă vacanța în țara vecină trebuie să știe că vor fi nevoiți să plătească taxe pentru traversarea podurilor, tunelurilor și trecătorilor montane.

ATENȚIE, ȘOFERI! România va avea radare fixe din 2019: lista celor 74 de camere amplasate în țară!
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Poliția Rutieră a semnat un protocol cu CNAIR și va folosi camerele de supraveghere cu rol de radare fixe din 2019.