sîmbătă, 22 septembrie 2018

ANUNȚ PENTRU ȘOFERI! Taxa auto și timbrul de mediu vor fi restituite mai ușor!

ANUNȚ PENTRU ȘOFERI! Taxa auto și timbrul de mediu vor fi restituite mai ușor!

Guvernul a eliminat, azi, prin ordonanță de urgență, obligativitatea de a anexa la cererea de restituire a taxei auto ori a timbrului de mediu a documentelor privind plata taxei, certificatul de înmatriculare și cartea de identitate a mașinii.

Măsura de simplificare a procedurilor de restituire pe cale administrativă a taxei auto sau a timbrului de mediu este inclusă într-o ordonanță de urgență adoptată joi de Executiv.

”Se elimină obligativitatea contribuabilului de a anexa la cererea de restituire a documentelor privind plata taxei, certificatul de înmatriculare și cartea de identitate a mașinii, pentru că organul fiscal are posibilitatea de a verifica informațiile respective, înscrise de contribuabil în cerere, în baza de date pe care o deține sau la care are acces”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

El a mai spus că Executivul a aprobat și celelalte prevederi din ordonanța de urgență, anunțate de premierul Viorica Dăncilă la începul ședinței de Guvern, respectiv reducerea accizei la motorină pentru transportatorii de mărfuri și persoane, dar și piosibilitatea ca microintreprinderile să poată sponsoriza ONG-urile certificate ca fiind furnizori de servicii sociale.

De asemenea, Barbu a precizat că o altă măsură introdusă de ordonanță vizează reținerea la sursă a impozitului pe venit de către plătitorii veniturilor din activități independente realizate de persoane fizice în baza contractelor de activitate sportivă încheiate conform Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, urmărind facilitarea colectării impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale datorate de aceste categorii de persoane fizice, prin simplificarea obligațiilor declarative ale persoanelor fizice care realizează astfel de venituri.

Comenteaza aceasta stire

Cum ar putea SCĂPA șoferii de punctele de penalizare
De Neptun TV 21 septembrie 2018

Măsura apare într-un proiect de act normativ înregistrat de curând la Senat pentru dezbatere.

RABLA 2018. Românii care renunță la mașinile vechi pot cere din nou prima de casare
De Neptun TV 19 septembrie 2018

Regulile din anul 2018 pentru programul Rabla sunt incluse în Ordinul Ministerului Mediului nr. 661/2017 privind aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2017-2019. Concret, acestea au fost stabilite în 2017 pentru o perioadă de trei ani, astfel că se aplică și în 2018.

INFOTRAFIC. Restricții pe Autostrada București - Constanța, pentru lucrări!
De Neptun TV 13 septembrie 2018

Lucrări de frezare, asfaltare și reparații la parapet au loc joi pe Autostrada A2 București – Constanța, până la ora 17.00. Șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza și să fie atenți la volan.