marţi, 16 iulie 2019

Apel la viață pentru o fată de 16 ani care a învins cancerul și riscă să își piardă un picior din cauza unei grave erori medicale!

Apel la viață pentru o fată de 16 ani care a învins cancerul și riscă să își piardă un picior din cauza unei grave erori medicale!

Florentina Doagă este o luptătoare care, la numai 16 ani, a învins una dintre cele mai dureroase forme de cancer: cancerul osos.

Cu toate acestea, problemele ei sunt departe de a se finaliza, adolescenta fiind la un pas de a-și pierde piciorul din cauza unui lung șir de erori medicale.

Totul a început în luna noiembrie a anului 2014, când Florentina a avut dureri mari la picior. Acesta i se inflamase și o împiedica să mai meargă. După mai multe radiografii și RMN, rezultatele au scos la iveală o veste cutremurătoare: crescuse o formațiune tumorală malignă pe tibia dreaptă, maladie cunoscută sub numele de Osteosarcom osteogenic.

În perioada Decembrie 2014 – Martie 2015, Florentina a urmat un tratament sever cu citostatice, iar în data de 26.05.2015, i s-a implantat o proteză. După numai câteva zile, apare o infecție puternică, semn că organismul nu acceptă proteza. Au urmat alte 3 operații, eșuate și ele, iar ultima soluție a medicilor români a fost amputarea.

Florentina nu a acceptat această soluție și a cerut o altă opinie medicală, tocmai în Italia. A fost la control la Spitalul Rizzoli din Bologna, iar medicii italieni i-au spus că este victima unui șir de erori medicale, copila având un șoc puternic când a aflat că îi lipsește rotula, iar nervii din acea zonă sunt grav afectați. Cu toate acestea, doctorul De Paolis Massimiliano a estimat că există 90% șanse ca piciorul ei să fie salvat, însă proteza costă 20.000 de Euro, mult peste posibilitățile familiei.

Fetița nu și-a pierdut speranța și a apelat la sprijinul Asociației "Salvează o inimă" pentru a o ajuta cu strângerea fondurilor necesare.

Până în prezent s-au strâns peste 12.000 de Euro din suma totală.

Florentina are acum nevoie de noi mai mult ca oricând, deoarece nu vrea să-și piardă piciorul la o vârstă atât de fragedă și mai ales din cauza unor grave erori medicale.

Donațiile se pot face prin transmiterea unui SMS de 2 Euro la 8832 cu textul "FLORENTINA", online pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/florentina-doaga/ sau prin transfer bancar, în conturile Asociației "Salvează o inimă":

RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei)

RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro)

RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari)

Comenteaza aceasta stire