joi, 22 august 2019

ARGEȘ. Alți 11 copii internați în spitale în ultimele 24 de ore - un lanț de supermarketuri retrage de la comercializare brânza de vaci!

Alți 11 copii care prezentau scaune diareice au fost internați în ultimele 24 de ore în spitale din județul Argeș, numărul total al pacienților minori cu această simptomatologie ajungând astăzi la 62, au anunțat reprezentanții Instituției Prefectului.

La Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 48 de copii, dintre care 39 mai mici de doi ani, iar la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență sunt opt copii, jumătate dintre ei cu vârsta de sub doi ani. Câte trei copii mai mici de doi ani se află în secțiile de pediatrie ale Spitalului Municipal Câmpulung Muscel și Spitalului Municipal Curtea de Argeș.

În ultimele 24 de ore, niciun copil cu această simptomatologie nu a fost transferat la unități medicale din București, potrivit datelor centralizate de Instituția Prefectului Argeș.

În urmă cu o zi, în spitalele din Argeș erau internați 51 de copii cu scaune diareice.

RecomandareALARMĂ ALIMENTARĂ! Produse din carne și lapte din mai multe județe, INFESTATE CU BACTERIA E.COLI!

Pe de altă parte, după ce autoritățile au anunțat că a fost descoperită bacteria E-coli în brânza comercializată de firma Lactate Bradet, lanțul de supermarketuri Profi a anunțat că va retrage de la vânzare toate produsele acestei companii din Argeș, până când ANSVSA va încheia ancheta.

"Ca urmare a anunțului privind existența bacteriei E.coli într-unul din produsele de la Lactate Bradet, până la clarificarea situației și identificarea oficială a cauzelor magazinele PROFI au retras de la vânzare toate produselor provenite de la această sursă, pentru a asigura astfel siguranța alimentară", se arată într-un comunicat al companiei, citat de Digi2.

 UPDATE. Ministrul Agriculurii, Achim Irimescu, a declarat, astăzi, că vor continua controalele și, în paralel, este așteptat rezultatul testelor pentru aproximativ 140 de probe prelevate de la produsele lactate, după ce bacteria E. Coli a fost descoperită în produsele din județul Argeș

”În mod cert vom face și alte controale. E logic, e normal. Noi am efectuat controalele respective la solicitatea Ministerului Sănătății, pentru că dânșii răspund de sănătatea umană, ANSVSA este reponsabilă cu siguranța animalelor și cu siguranța alimentelor puse pe masa consumatorilor noștri”, a spus ministrul Agriculturii, prezent astăzi la Comisia de buget a Camerei Deputaților.

Irimescu a precizat că s-au prelevat 337 de probe și rezultatele au fost finalizare doar pentru 194 dintre acestea.

”Am fost informat că din cele 337 de probe prelevate la produsele lactate, la produse din carne și la alte produse, am avut, ieri, rezultatul de la finalizarea testelor pentru 194 (...) din acestea au rezultat două elemente importante: s-a identificat escherichia coli la brânză, în lotul de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. Spunem cuvântul acesta -proaspătă- pentru că este vorba de lapte nepasteurizat și din cauza aceasta veterinarii au mers la toate fermele care au furnizat laptele pentru că toți specialiștii spun că aceasta este neapărat procedura care trebuie urmată. Și, la un pui s-a prelevat eșantionul din frigiderul unei familii afectate și era pui provenit din gospodăria respectivă, la Bacău”, a mai explicat Achim Irimescu.

Ministrul Agriculturii susține că ar fi greu de crezut că s-ar fi putut realiza contaminarea cu bacteria E. Coli în comerț.

”S-a verificat, iar personalul din fabrica respectivă este sănătos, deci nu e purtător de E-coli. Este greu de crezut că în comerț s-ar fi putut realiza contaminarea, dar verificăm și acolo”, a conchis acesta.

Comenteaza aceasta stire