vineri, 23 august 2019

Arhiepiscopul anglican Desmond Tutu a primit premiul Templeton

Arhiepiscopul anglican Desmond Tutu a primit premiul Templeton

Un arhiepiscop sud-african este laureatul de anul acesta al premiului Templeton, acordat de fundația cu același nume pentru merite deosebite în lupta pentru drepturile omului.

Ceremonia a avut loc, seara trecută, în Londra. Distincția, similară premiului Nobel pentru Pace, este oferită doar persoanelor fizice. Această recompensă are o valoare de aproape 2 milioane de dolari.

Laureatul de anul acesta, arhiepiscopul anglican Desmond Tutu, este originar din Africa de Sud. El e un renumit activist pentru drepturile omului, având o contribuție importantă la căderea apartheidului și la reconstrucția țării sale. În vârstă de 81 de ani, Tutu a primit în 1984 premiul Nobel pentru Pace.

Prezent la ceremonia din Londra, câștigătorul premiului Templeton a fost deopotrivă emoționat și entuziasmat când i-a fost înmânat cecul în valoare de 1,7 milioane de dolari. Clericul sud-african a fost felicitat, printr-un mesaj, și de premierul Marii Britanii, David Cameron.

Instituit în 1972 de investitorul și filantropul de origine americană John Templeton, premiul ce îi poartă numele are o valoare materială aproape dublă față de premiul Nobel. Distincția onorează persoane fizice care au avut o contribuție notabilă la îmbunătățirea dimensiunii spirituale a vieții.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire