luni, 19 august 2019

Armistițiu în Fâșia Gaza! Negociatorii israelieni și cei palestinieni au ajuns la un acord privind un armistițiu permanent

Zi importantă pentru pacea din Orientul Mijlociu. Un acord privind un armistiţiu permanent în Fâşia Gaza a fost încheiat, astăzi. Înţelegerea a intrat în vigoare la ora 19.00 şi prevede în special ridicarea blocadei în Fâşia Gaza impusă de statul evreu în 2006.

După aproape 2 luni de raiduri aeriene violente, palestinienii și israelienii pot răsufla ușurați. Potrivit unui oficial palestinian, a fost încheiat un acord privind un armistițiu permanent în Fâșia Gaza. Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a confirmat oficial ajungerea la un acord între Hamas și Israel.

„Sperăm că acest armistițiu va însemna și îndeplinirea revendicărilor și cererilor populației din Gaza, care are nevoie de mâncare și de echipamente medicale. Oamenii au nevoie de ajutor pentru a începe să reconstruiască tot ce a fost distrus. Cerem ajutorul comunității internaționale și al Organizației Națiunilor Unite“, a declarat Mahmoud Abbas, președintele Autorității Palestiniene.

 Armistițiul a intrat în vigoare la ora 19.00 și prevede în special ridicarea blocadei în Fâșia Gaza impusă de statul evreu în 2006. El pune astfel capăt celor 50 de zile de război între mișcarea islamistă Hamas și Israel în Fâșia Gaza. Aceasta a fost practic, principala solicitare a palestinienilor. Conflictul armat început pe 8 iulie a provocat moartea a peste 2 200 de persoane, cele mai multe din rândul civililor palestinieni. 

 

Comenteaza aceasta stire