vineri, 19 iulie 2019

Asistentă acuzată că dormea în timp ce o mamă s-a plimbat ore în șir cu un bebeluș în stare gravă în brațe!

Asistentă acuzată că dormea în timp ce o mamă s-a plimbat ore în șir cu un bebeluș în stare gravă în brațe!

Scandal la Maternitatea din Botoșani. Al doilea copil nou-născut moare în spital după o infecție într-un interval de numai 7 luni.

Cadrele medicale sunt acuzate de părinți că nu au reacționat eficient, deși au fost anunțați că micuțul se simte rău, notează adevarul.ro.

Raluca Târnoveanu, o femeie de 20 de ani din localitatea botoșăneană Săveni, a venit pe 7 martie la Maternitatea Botoșani pentru un control. Era însărcinată în luna a 9-a. Medicii au oprit-o în spital pentru a naște.

Femeia a născut prin cezariană, pe 8 martie, un copil sănătos, o fetiță, cel puțin asta arată nota medicilor dată bebelușului la naștere, mai precis nota 9. În noaptea de 9 spre 10 martie bucuria familiei Târnoveanu s-a transformat într-un coșmar. Fetița a făcut febră mare iar a doua zi a murit.

”Am născut prin cezariană. Mi s-a spus că, copilul este bine. M-au coborât la reanimare pentru a mă ține sub observație. Copilul a luat 9 la naștere, totul a fost bine. Pe data de 9 martie m-a urcat la salon. Am cerut să-mi fie adusă fetița. Copilul zâmbea, era bine, era sănătoasă. Seara doamna doctor Burlacu și doamna doctor Zaboloteanu mi-au spus că fetița este ok și că pe data de 10-11 martie pot pleca. Dar pe data de 9 spre 10, pe la ora 3.00 a început să se simtă rău copilul”, spune mama îndurerată.

Asistenta dormea, iar infirmierelor le era teamă să o trezească

În momentul în care copilul a început să aibă febră, mama a intrat în alertă. Spune că a cerut ajutorul infirmierelor. Cu toate acestea nimeni nu ar fi îndrăznit să trezească asistenta de gardă care dormea. Abia dimineață, după trei ore de febră mare, copilul a fost luat și dus pentru investigații. Prea târziu însă.

”A început să aibă febră. Am ieșit cu ea pe hol acolo în sala de gardă unde erau asistentele nu era nimeni. Fetița plângea, eu am ieșit mai departe în alte săli. Acolo am găsit-o pe doamna care ducea lapte. I-am spus că fetița are febră. Mi-a spus că fetița are colici. I-a dat tratamentul de colici. După care a plecat și a venit după 3 ore. Atunci i-am spus din nou că are febră. Și a continuat să zică că are colici. Dimineața am insistat și a zis că se duce la asistenta să o trezească, dar a zis că se teme fiindcă asistenta doarme. Spunea că îi este teamă să o trezescă. Asistenta a venit, a văzut că are febră a luat fetița și a dus-o jos spunând că va reveni cu informații. Eu când am văzut că nu vine nimeni am început a plânge, mi-am luat capotul și am plecat jos la Terapie Intensivă. Abia am reușit să intru la copil. Era deja sub observație cu oxigen în incubator. Nu era niciun doctor acolo și a început să țipe la mine că intr-un într-un loc neadecvat. Când am ajuns din nou la fetiță, erau cinci medici deasupra ei, făceau resuscitare. Era vânătă”, spune mama copilului.

Comenteaza aceasta stire