luni, 15 iulie 2019

Asociațiile Patronale de pe Litoral cer demisia Corinei Martin din fruntea federației FAPT și dizolvarea Asociației Litoral Delta Dunării

Nu sunt semne că apele s-ar linişti în turismul de pe litoral. Astăzi, două asociaţii patronale de la malul mării i-au cerut oficial demisia Corinei Martin de la şefia Federaţiei de Promovare Turistică. Motivul invocat este că banii din taxa de promovare, pe care o plătesc hotelierii şi agenţii comerciali din Mamaia, nu ar fi cheltuiţi în mod transparent. La rândul său, Corina Martin respinge acuzaţiile. Mai mult, spune că nu va pleca din funcţie pentru că are în continuare sprijinul a mare parte din operatorii din turism.

Asociațiile Patronale de pe Litoral cer demisia Corinei Martin din fruntea federației FAPT și dizolvarea Asociației Litoral Delta Dunării

"Corina Martin aduce operatorilor de pe litoral grave prejudicii de imagine" -  este una din acuzațiile pe care președinții a doua asociații de turism de la malul mării i-o aduc celei care conduce Federația de Promovare Turistică.

Nicolae Bucovală, președintele Asociației Patronale Mamaia, și Virgil Stancu de la Asociația de Turism Sud Litoral, sunt semnatarii comunicatului prin care cer demisia Corinei Martin dar și dizolvarea Asociației Litoral Delta Dunării, a cărei președintă este. Nemulțumirea lor este legată de faptul că banii proveniți din taxa de promovare a stațiunii Mamaia nu ar fi folosiți corespunzător.

 "Nu suntem de acord cu modul în care percepe dumneaei promovarea, pe banii taxei de promovare a stațiunii Mamaia. Dacă tot sunt banii hotelierilor din Mamaia și a restaurantelor din Mamaia, să apară nu Asociația Litoral, ci stațiunea Mamaia ca brand. Sunt probleme grave de comunicare în zona de promovare pentru că oamenii dau un ban să se promoveze și nicidecum să fie la cheremul unuia sau a altuia sau a trei oameni, care să-i cheltuie cum vor ei, participând la târgurile de turism", a declarat Nicolae Bucovală.

La rândul său, Corina Martin spune că se bucură în continuare de sprijinul operatorilor din turism din Mamaia, sudul litoralului și Delta Dunării și nu are niciun motiv să-și dea demisia.

"Este incredibil că după 9 ani în care Asociația Litoral - Delta Dunării a făcut mai multă promovare decât au făcut foarte multe autorități de la Bucuresti pentru litoral și pentru Delta Dunării, să putem vorbi acum, de la o simplă chestiune care este legată de promovarea României în Rusia, de o acțiune care se referă la dizolvarea  asociației. Nu am cum să-mi dau demisia la cererea unui patronat care este în sudul litoralului și care nu are legătura cu Asociația Litoral", a precizat Corina Martin.

 La începutul anului, Corina Martin a intrat în conflict cu Anca Nedea, președintele ANT, după ce s-a prezentat la o întrunire pe teme turistice ținută la Moscova.

Atunci, România a avut două delegații separate venite pentru același eveniment, din cauza lipsei de comunicare. De la acel moment, mai mulți parteneri și-au retras sprijinul pentru Corina Martin.

Comenteaza aceasta stire