marţi, 25 septembrie 2018

Atac chimic în Siria. Consiliul de Securitate al ONU se întrunește luni la cererea Rusiei și a SUA

Atac chimic în Siria. Consiliul de Securitate al ONU se întrunește luni la cererea Rusiei și a SUA

Membrii Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite se vor reuni luni la cererea Rusiei și a Statelor Unite, după ce 70 de persoane au murit duminică în orașul sirian Douma în urma unui atac chimic, relatează site-ul agenției Reuters.

Rusia a cerut reuniunea celor 15 membri ai consiliului pe tema "amenințărilor internaționale, păcii și securității", deși motivul nu a fost imediat clar, au informat diplomații duminică.

Exemplul Rusiei a fost urmat de Statele Unite, Franța, Marea Britanie, Suedia, Polonia, Olanda, Kuweit, Peru și Coasta de Fildeș, care de asemenea au cerut o întâlnire în cadrul căreia să discute atacul chimic comis în Siria.

Membrii Consiliului au ajuns duminică seară la o înțelegere privind întrunirea de luni.

"Consiliul de Securitate se va reuni și solicită accesul imediat la primii respondenți, susținerea unei investigații independente și pedepsirea celor responsabili pentru acest act atroce", a declarat ambasadorul SUA la ONU Nikki Haley.

Haley a avertizat luna trecută că, în cazul în care Consiliul de Securitate nu va lua măsuri concrete în Siria, Washingtonul este "pregătit să acționeze" și că SUA ar putea lansa un nou atac punctual asupra regiunii.

 Președintele american Donald Trump a avertizat că există "un preț mai mare plătit", după ce echipajele de ajutor medical au anunțat că zeci de persoane au fost ucise de un gaz otrăvitor în oralul Douma, ultima redută a rebelilor din regiunea Ghuta de Est. Guvernul sirian neagă că atacul ar fi putut fi lansat de forțele sale.

 

 

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.