duminică, 21 iulie 2019

Atacatorul norvegian susține că a sunat la poliție după ce a deschis focul pe insula Utoya

Autorul atacurilor din Norvegia nu contenește să șocheze. Mai nou, în timpul ultimului interogatoriu, a susținut că a sunat el însuși la poliție după ce a deschis focul pe insula Utoya. Aseară, Poliția din Oslo a anunțat că a creat o unitate specială care se va ocupa de ancheta asupra carnagiului comis și revendicat de extremistul norvegian.

Autorul dublului carnagiu din 22 iulie, din Norvegia, Anders Breivik, susține că a sunat la poliție în timp ce trăgea în tinerii de pe insula Utoya, transmite televiziunea norvegiană NRK. Unii supraviețuitori ai masacrului au declarat că își amintesc că l-au văzut pe Breivik vorbind la telefon sau la o stație de emisie-recepție. Poliția din Oslo a refuzat să comenteze afirmația și nu are încă un răspuns la întrebarea dacă norvegianul este sănătos la cap:

Autoritățile au anunțat formarea unei unități speciale care se va ocupa de investigarea crimelor comise de Anders Breivik. În următoarele zile, oamenii legii vor anunța efectivele și vor preciza și numele misiunii. Prima măsură luată a fost ca toate aparatele electronice descoperite pe Insula Utoya, unde extremistul norvegian a împușcat mortal 69 de oameni, să fie păstrate pentru anchetă.

Premierul norvegian a atras atenția populației să nu lanseze o "vânătoare de vrăjitoare". El i-a îndemnat pe oameni să dea dovadă de reținere și toleranță, după atacurile din 22 iulie, soldate cu 77 de morți.

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.