duminică, 23 septembrie 2018

ATACUL DE LA MUNCHEN! Un român, printre persoanele înjunghiate pe stradă - anunțul de la MAE!

ATACUL DE LA MUNCHEN! Un român, printre persoanele înjunghiate pe stradă - anunțul de la MAE!

Un român a fost rănit în urma atacului de la Munchen și a primit îngrijiri medicale în regim ambulatoriu, a declarat, astăzi, pentru Mediafax, Ministerul de Afaceri Externe.

 

“Consulatul General al României la Munchen urmărește îndeaproape evenimentele legate de incidentul produs la data de 21 octombrie 2017, în orașul german Munchen, și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Potrivit datelor comunicate de autoritățile locale, printre victimele incidentului se află și un cetățean român”, precizează Ministerul de Afaceri Externe, la solicitarea Mediafax.

Acesta a fost rănit ușor și a primit îngrijiri medicale în regim ambulatoriu, potrivit sursei citate.

Consulatul General al României la Munchen menține cazul în atenție și rămâne în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară.

Presupusul autor al atacului comis în orașul german München este un german cunoscut cu antecendente penale și care probabil are probleme psihice, anunță Poliția regională, citată de revista Focus.

"Suspectul probabil are probleme psihice", a declarat șeful Poliției din Munchen, Hubertus Andrä, precizând că individul în vârstă de 33 de ani are antecedente penale pentru furturi și agresiuni. Anchetatorii nu au stabilit încă motivul atacului.

Aproximativ 500 de agenți de poliție au participat la operațiunea pentru capturarea suspectului.

"Nu mai există niciun pericol iminent în orașul München", au dat asigurări autoritățile.

Persoanele rănite sunt șase bărbați, o femeie și un copil în vârstă de 12 ani, care au suferit plăgi prin înjunghiere sau lovire, precizează Poliția, subliniind că victimele au fost atacate la întâmplare de individul în vârstă de 33 de ani.

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.