duminică, 20 ianuarie 2019

ATACUL DE LA STRASBOURG. Noul bilanț este de 3 morți și 11 răniți. Atacatorul încă nu a fost prins

ATACUL DE LA STRASBOURG. Noul bilanț este de 3 morți și 11 răniți. Atacatorul încă nu a fost prins

Potrivit unui nou bilanț prezentat de Prefectura regiunii Bas-Rhin trei persoane au fost ucise și alte 11 au fost rănite în atacul armat care a avut loc marți seara în centrul orașului Strasbourg, iar cinci dintre acestea se află în stare gravă, scrie Le Figaro.

Christophe Castaner a declarat, de asemenea: "Căutările continuă pentru prinderea individului".

Autorul atacului a fost condamnat în Franța și Germania pentru infracțiuni de drept comun. "El și-a executat sentințele", spune Christophe Castaner.

Potrivit Ministerului de Interne, 350 de persoane au fost mobilizate pe teren, inclusiv 100 de persoane din poliția judiciară, și două elicoptere. Serviciile RAID, BRI, Operation Sentinel sunt pe teren. "Mijloace suplimentare" au fost trimise de guvern la Strasbourg, anunță ministerul.

Christophe Castaner anunță trecerea Franței la "starea de urgență" și "intensificarea controalelor la frontieră".

Emmanuel Macron "se va întâlni cu un mic consiliu de apărare miercuri, 12 decembrie, după Consiliul de Miniștri, dat fiind atacul de la Strasbourg", a anunțat Palatul Elysee.

În prezent, orașul Strasbourg face obiectul unei rețele consolidate. Miercuri dimineață manifestațiile vor fi interzise de prefecți pentru a permite poliției să "se mobilizeze total", adaugă Christophe Castaner.

Potrivit Ministerului de Interne, "suntem în prezent în stare de urgență".

"Guvernul a decis să treacă la starea de urgență, prin întărirea controalelor la frontiere și punerea în aplicare a unor controale mai ample în toate târgurile de Crăciun care au loc în Franța pentru a evita riscul unor alte atacuri.Va exista, de asemenea, o mobilizare suplimentară a dispozitivelor forțelor de ordine pe întreg teritoriul francez ", anunță acesta.

MAE: Până în prezent nu sunt confirmate victime de cetățenie română în urma atacului din Strasbourg

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, marți noaptea, că până în prezent nu sunt confirmate victime de cetățenie română în urma atacului armat din Strasbourg.

”Consulatul General al României la Strasbourg are în atenție incidentul petrecut în seara zilei de 11 decembrie în Piața Kleber și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor afectate. Până în acest moment, nu sunt confirmate victime de cetățenie română și nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară la nivelul oficiului consular”, a anunțat MAE marți noaptea, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește faptul că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon ale Consulatului General al României la Strasbourg: +33 369.321.938, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular: +33 6.27.05.00.22.

”Consulatul General al României la Strasbourg monitorizează situația, menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să intervină dacă situația o va impune”, se mai arată în comunicatul MAE.

Cel puțin două persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite în atacul armat produs marți seară în centrul orașului Strasbourg, anunță surse din cadrul Poliției franceze citate de FranceInfo.

Sute de agenți de poliție, jandarmi și militari au fost mobilizați în centrul orașului Strasbourg.

Președintele Emmanuel Macron a fost informat despre incident și a încheiat brusc o recepție la care erau invitați parlamentari, desfășurată la Palatul Élysée.

Comenteaza aceasta stire

Scenarii posibile după ce Acordul Brexit a fost respins de Camera Comunelor
De Mediafax 16 ianuarie 2019

Decizia Camerei Comunelor de respingere a Acordului negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul generează câteva scenarii posibile pentru finalizarea procedurii Brexit, dar criza politică probabil se va prelungi.

Scandalul bebelușilor modificați genetic: Cercetătorul chinez, criticat pentru că ar fi pus în pericol viețile copiilor
De Neptun TV 8 ianuarie 2019

El nu a răspuns imediat la solicitarea transmisă de Reuters prin e-mail pentru a comenta acest subiect.

Numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador SUA în România, RETRIMISĂ din rațiuni procedurale președintelui Donald Trump, care o poate reformula
De Mediafax 4 ianuarie 2019

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

Accident feroviar extrem de GRAV. Șase persoane au murit. GALERIE FOTO
De Neptun TV 2 ianuarie 2019

Deocamdată nu este cunoscută cauza accidentului, dar există informații potrivit cărora un tren de călători în drum spre Copenhaga a lovit un tren de marfă, în mijlocul vânturilor puternice.

Cel puțin patru răniți după ce un vehicul a lovit un grup de pietoni într-un oraș din Germania
De Neptun TV 1 ianuarie 2019

Incidentul s-a produs în Piața Berlin din orășelul german Bottrop. Un individ a lovit cu un vehicul un grup de pietoni. Patru persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, au anunțat autoritățile germane.

Uniunea Europeană speră să semneze în 2019 un acord comercial cu națiuni din America de Sud
De Neptun TV 29 decembrie 2018

În prezent, cea mai mare zonă comercială internațională este spațiul de liber-schimb UE-Japonia.