sîmbătă, 23 martie 2019

ATENȚIE, CONSTĂNȚENI! Au început amenzile pentru parcarea neplătită prin SMS!

ATENȚIE, CONSTĂNȚENI! Au început amenzile pentru parcarea neplătită prin SMS!

Posesorii de automobile încep să primească amenzi pentru neplata parcării în zona centrală a orașului unde funcționează taxarea prin SMS. Sistemul a intrat în vigoare de joi, 18 octombrie.

Posesorii de autovehicule parcate în zona centrală a Constanței, unde funcționează taxarea prin SMS, primesc amenzi dacă nu se asigură că șederea este plătită. Sistemul de taxare, instalat de câteva luni, a început să funcționeze de joi, 18 octombrie.

Poliția Locală Constanța face raiduri, fotografiază mașinile parcate în locurile respective (de pe Bulevardul Tomis, în special) și verifică dacă și când a fost plătit prin SMS la 7420 tariful de 0,45 eurocenți + 0,05 eurocenți + TVA pentru o oră, 1,30 euro +TVA pentru 3 ore sau 3 euro +TVA pentru 8 ore.

Primele amenzi au început să apară, acestea fiind lăsate pe parbrizul mașinii, băgate la ștergător. Poliția Locală atrage atenția că proprietarul mașinii poate fi sancționat și în lipsă. Amenda este cu sume între 600 lei și 1.000 lei, plătibilă în cuantum de 50% în termen de 15 zile.

La un sondaj efectuat în urmă cu câteva zile de Poliția Locală Constanța, doar 22% dintre șoferii care parcarseră pe Bulevardul Tomis în zonele respective își plătiseră taxa. Plata parcării prin SMS în Constanța se poate face prin intermediul aplicației gratuite TPARK, disponibilă pentru iOS, Android și Windows.

Tariful este valabil de luni până duminică, între orele 00.00 și 24.00.

Comenteaza aceasta stire

SRI face verificări în privința vizitei în România a autorului atacului armat din Noua Zeelandă
De Neptun TV 16 martie 2019

Serviciul Român de Informații face verificări în privința prezenței în România a autorului atacului armat din Noua Zeelandă, după ce procurorul-șef din Bulgaria a anunțat că bărbatul a făcut un turneu în țara noastră, Ungaria și în Bulgaria în 2018, au precizat surse apropiate anchetei.

Protest la Simularea de Evaluare Națională 2019. Elevii, îndemnați să dea foaia goală
De Neptun TV 11 martie 2019

„Metodele de evaluare din sistemul nostru de învățământ nu se pliază pe nevoile și interesele actuale”, se arată într-un comunicat.

Simona Halep a câștigat titlul de cea mai frumoasă lovitură a lunii februarie
De Neptun TV 10 martie 2019

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, locul 2 mondial, a câștigat titlul pentru cea mai frumoasă lovitură a lunii februarie în circuitul profesionist feminin, anunță WTA.

CONSTANȚA. Nave sub pavilion Malta și Panama, reținute în portul Constanța; nu au plătit salariile marinarilor
De Neptun TV 4 martie 2019

Două nave, una sub pavilion Malta și alta sub pavilion Panama, au fost reținute de autoritățile portuare din Constanța, deoarece nu ar fi plătit salariile marinarilor de la bord. Marinarii aveau de recuperat peste 256.000 de dolari.

CONSTANȚA. Alcoolul face victime! Un tânăr a făcut praf o mașină urcându-se beat la volan
De Neptun TV 24 februarie 2019

Șoferul este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.