marţi, 20 noiembrie 2018

ATENȚIE, CONSTĂNȚENI! Au început amenzile pentru parcarea neplătită prin SMS!

ATENȚIE, CONSTĂNȚENI! Au început amenzile pentru parcarea neplătită prin SMS!

Posesorii de automobile încep să primească amenzi pentru neplata parcării în zona centrală a orașului unde funcționează taxarea prin SMS. Sistemul a intrat în vigoare de joi, 18 octombrie.

Posesorii de autovehicule parcate în zona centrală a Constanței, unde funcționează taxarea prin SMS, primesc amenzi dacă nu se asigură că șederea este plătită. Sistemul de taxare, instalat de câteva luni, a început să funcționeze de joi, 18 octombrie.

Poliția Locală Constanța face raiduri, fotografiază mașinile parcate în locurile respective (de pe Bulevardul Tomis, în special) și verifică dacă și când a fost plătit prin SMS la 7420 tariful de 0,45 eurocenți + 0,05 eurocenți + TVA pentru o oră, 1,30 euro +TVA pentru 3 ore sau 3 euro +TVA pentru 8 ore.

Primele amenzi au început să apară, acestea fiind lăsate pe parbrizul mașinii, băgate la ștergător. Poliția Locală atrage atenția că proprietarul mașinii poate fi sancționat și în lipsă. Amenda este cu sume între 600 lei și 1.000 lei, plătibilă în cuantum de 50% în termen de 15 zile.

La un sondaj efectuat în urmă cu câteva zile de Poliția Locală Constanța, doar 22% dintre șoferii care parcarseră pe Bulevardul Tomis în zonele respective își plătiseră taxa. Plata parcării prin SMS în Constanța se poate face prin intermediul aplicației gratuite TPARK, disponibilă pentru iOS, Android și Windows.

Tariful este valabil de luni până duminică, între orele 00.00 și 24.00.

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO. România, lovită de un val de aer siberian - cât de frig se face, unde sunt așteptate ninsori
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Un val de aer siberian aduce în România frig cumplit și primele ninsori.

Reporter Special, în această seară, la Neptun TV
De Neptun TV 6 noiembrie 2018

În cadrul emisiunii se va discuta despre protestul organizat ieri în fața sediului Prefecturii Constanța, dar și despre problemele pe care orașul le are din cauza disputelor politice la nivelul Consiliului Local.

Nicolae Voiculeț a reaprins spiritul național la Constanța printr-un nou concert de excepție
De Neptun TV 29 octombrie 2018

Nicolae Voiculeț a făcut un obicei din a invita să cânte alături de el, la fiecare eveniment, câte o voce de aur a locurilor în care concertează. De data aceasta cea aleasă a fost Liliana Cornilă. De departe, cel mai emoționant moment al spectacolului s-a consumat chiar în finalul său, atunci când imnul național al României a fost cântat la unison de întreaga asistență. Un bărbat din public a adus cu el chiar și drapelul României.

Cutremur PUTERNIC, cu magnitudinea de 5,8 grade, produs în această noapte în România/ Mai mulți oameni au suferit atacuri de panică
De Neptun TV 28 octombrie 2018

Conform procedurii, autospecialele de pompieri din fiecare subunitate ISU B-IF efectueaza recunoaștere în teren.