luni, 26 august 2019

Atenție, constănțeni: ploile se întorc în forță și vine frigul! VEZI PROGNOZA METEO

Atenție, constănțeni: ploile se întorc în forță și vine frigul! VEZI PROGNOZA METEO

Atenție, constănțeni, ploile se întorc! Meteorologii anunță că soarele care strălucește după furtuna de azi-dimineață va fi acoperit, în curând de nori.

Recomandare: Urmărire furtunii de azi-dimineață - GALERIE FOTO/VIDEO: JUDEȚUL CONSTANȚA. Mai multe localități inundate, mașini blocate de ape, sute de oameni fără curent electric!

Astfel, Administrația Națională de Meteorologie anunță o nouă perioadă de instabilitate atmosferică valabilă până mâine seară și în Dobrogea:

COD GALBEN  Interval de valabilitate: 19 septembrie, ora 10:30 – 20 septembrie, ora 21. În intervalul menționat, vor fi ploi cu caracter temporar în toată țara și se vor cumula cantități de apă ce vor depăși frecvent 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. La începutul perioadei avertizate, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat de grindină. În a doua parte a zilei de 20 septembrie, ploile însemnate cantitativ se vor semnala în special în sud-vest.

Toamna își face simțită prezența și în alte regiuni ale României, unde a fost anunțat un cod portocaliu de vreme urâtă:

 COD PORTOCALIU Interval de valabilitate: 19 septembrie, ora 15 – 20 septembrie, ora 12. În județele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea, Brăila și Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Gorj ploile vor avea caracter torențial și se vor cumula local 60...80 l/mp.

Temperaturile vor scădea semnificativ în toate regiunile, astfel că pe parcursul zilelor de marți, 20 septembrie și miercuri, 21 septembrie, vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara.

Comenteaza aceasta stire