vineri, 22 iunie 2018

ATENȚIE la mașinile second-hand aduse din Germania! Nu toate pot fi înmatriculate în România

ATENȚIE la mașinile second-hand aduse din Germania! Nu toate pot fi înmatriculate în România

Românii care vor o mașină la mâna a doua din Germania trebuie să fie atenți la actele pe care le primesc, ca nu cumva pe talon să fie aplicată o ștampilă pentru „casare/dezmembrări“ (Verwertungsnachweis lag vor), atenționează Mihai Cune, fondator al portalului InspectorAuto.ro.

Potrivit specialistului, o astfel de mașină este aproape imposibil de repus în circulație chiar și în România, deși poate fi în stare de funcționare. Cum ajung aceste mașini „bune de casat“, explică tot Mihai Cune: „Statul german încurajează achiziția de mașini electrice și oferă 10.000 euro primă de casare pentru mașini care sunt în stare foarte bună, au uneori și opt ani vechime“.

„Brief-ul mare (cartea mașinii) trebuie să nu fie ștampilat cu termenul «Ungultig» (invalid). De asemenea colțul tăiat la brief-ul mare înseamnă că mașina a fost scoasă din circulație definitiv în Germania“, mai spune expertul.

Tertipurile samsarilor

Potrivit lui Mihai Cune, samsarii evită să spună că mașina a fost radiată din Germania așa că îi lasă pe români să creadă că pot circula cu ea. Când o mașină este radiată din Germania, pe numerele de înmatriculare se aplică buline, însă samsarii le dau jos și fac o asigurare falsă. Alteori, vânzătorii din străinătate vând mașina fără talonul provizoriu și promit că îl vor trimite prin poștă, însă pe hârtia doveditoare nu scrie și in cât timp îl trimit. Au fost cazuri în care românii au așteptat 6 luni și chiar un an.

Românii prinși la volanul unei astfel de mașini se aleg cu amendă și dosar penal, pentru circulația pe drumuri publice cu o mașină neînmatriculată, atrage atenția specialistul.

„Românii nu ar trebui să cumpere mașini aduse de afară care nu au în acel moment certificatul de autenticitate și nu ar trebui să dea banii pe o mașină până nu primesc și certificatul fiscal. Samsarii se dau ocupați după ce și-au văzut banii, iar cumpărătorii rămân mult timp cu mașină neînmatriculată“, atrage atenția Mihai Cune.

O altă problemă de care se lovesc românii atunci când merg la Poliție să înmatriculeze o mașină importată este legată de modul în care aceasta a fost adusă în țară. În cazul în care autoturismul este transportat pe platformă, polițiștii vor cere anexarea la dosar a documentului doveditor de la firma de transport.

Comenteaza aceasta stire

Cum arată nodul rutier de pe A1 unde un șofer de 70 de ani a intrat pe contrasens și a omorât trei oameni! VIDEO cu momentul impactului
De Neptun TV 20 iunie 2018

Șoferul de 70 de ani care a intrat pe contrasens pe Autostrada A1 și a provocat un accident rutier extrem de grav a fost indicat ca vinovat de producerea tragediei. Cu toate acestea, împrejurările în care s-a produs tragedia stârnesc controverse printre experți.

Cât timp mai este valabilă procedura de restituire a fostelor taxe auto!
De Mediafax 10 iunie 2018

Potrivit procedurii de restituire a fostelor taxe auto, proprietarii de mașini care au plătit aceste sume în perioadele în care s-au aplicat mai au la dispoziție DOAR...

ATENȚIE la mașinile second-hand aduse din Germania! Nu toate pot fi înmatriculate în România
De Neptun TV 8 iunie 2018

Românii care vor o mașină la mâna a doua din Germania trebuie să fie atenți la actele pe care le primesc, ca nu cumva pe talon să fie aplicată o ștampilă pentru....

CONSTANȚA. ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de circulație astăzi pe podul de la Agigea! În ce zile traficul va fi închis complet și care e ruta ocolitoare
De Neptun TV 7 iunie 2018

Pe perioada închiderii circulației, traficul rutier pentru toate categoriile de autovehicule se va desfășura pe ruta...

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții pe Autostrada Soarelui pe ambele sensuri de mers!
De Neptun TV 6 iunie 2018

Șoferii sunt sfătuiți să semnalizeze din timp orice intenție de schimbare a benzii de circulație, să sporească atenția la volan și să reducă viteza în zona de efectuare a lucrărilor semnalizate.

Cum arată primele autobuze electrice din România! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 1 iunie 2018

Compania poloneză Solaris a livrat primele 10 autobuze electrice în luna mai, iar în zilele următoare vor trimite încă unul.