vineri, 23 august 2019

ATENȚIE, ȘOFERI! NU se circulă pe mai multe drumuri naționale și pe Autostrada Soarelui - vezi starea drumurilor la această oră!

ATENȚIE, ȘOFERI! NU se circulă pe mai multe drumuri naționale și pe Autostrada Soarelui - vezi starea drumurilor la această oră!

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acționeze pentru curățarea carosabilului, circulația rutieră este întreruptă în județul Teleorman pe mai multe drumuri naționale: DN51 Zimnicea – Viișoara, DN51A Zimnicea – Izvoarele, DN54 Moldoveni – Islaz și DN65 Turnu Măgurele – Roșiori.

De asemenea, în același județ, circulația rutieră este întreruptă, din cauza vremii nefavorabile, pe mai multe drumuri județene (DJ 504, DJ 506, DJ 506A, DJ 506C, DJ 653, DJ 703). Se acționează pentru curățarea părții carosabile.

În județul Bacău, traficul este oprit pe DJ119 A (Urechești - Sascut) pe tronsonul cuprins între comuna Urechești (km 0) și satul Conțești (km 5 + 500), din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare și viscol). Variantă ocolitoare: comuna Urechești - DN11A - Adjud - DN2 – comuna Sascut.

Pentru evitarea situațiilor nedorite pe drumurile publice, recomandăm conducătorilor auto să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să păstreze în mers o distanță suficient de mare pentru a putea opri în condiții de siguranță și să adopte în general o conduită preventivă la volan, adaptând în permanență viteza la condițiile de trafic și de drum.

Pe DN22A, DN2A, DN13B și DN3 în județele Constanța și Harghita au fost instituite restricții de tonaj.

UPDATE 13:30 Drumuri închise Olt

Opt tronsoane de drumuri județene din Olt au fost închise, luni, din cauza zăpezii și a viscolului, dar și pentru ca drumarii să poată să intervină.

Potrivit reprezentanților Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Olt, au fost închise următoarele tronsoane de drum: DJ 542, pe tronsonul Caracal-Redea, DJ 542 A, pe tronsonul Redea-Rotunda, DJ 544 A, pe tronsonul Vârtopu-Vădăstrița, DJ 546 C, pe tronsonul Potcoava-Perieți, DJ 604, pe tronsonul Bucinișu-Obârșia, DJ 641, pe tronsonul Caracal-Cezieni, DJ 653, pe tronsonul Stoicănești-Crăciunei-Radomirești și DJ 679, pe tronsonul Văleni-Seaca-Mihăești.

Totodată, la ora 11.30, conform datelor furnizate de societatea de distribuție a energiei electrice, erau două localități nealimentate parțial cu energie electrică.

”În localitatea Potcoava sunt afectate cinci puncte de transformare și sunt nealimentați 381 de consumatori, iar în localitatea Izbiceni este un punct de transformare afectat și sunt nealimentați 138 de consumatori”, se arată într-un comunicat remis de CJSU.

Județul Olt se află sub incidența a două avertizări meteorologice cod portocaliu de ninsori, viscol și temperaturi scăzute.

UPDATE 14:00 Începând cu ora 14.00, se închide circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 41, între Oltenița (Călărași) și Greaca (Giurgiu), km 0+000 – km 22+000; DN 65A, între Rosiori de Vede și Turnu Măgurele (Teleorman), km 91+435 – km 130+005, și DN 65E, între Intresecți DN 65A și Bogdana (Teleorman) din cauza viscolului puternic ce reduce vizibilitatea spre zero, anunță CNADNR.

UPDATE 16:30 Reprezentanții MAI au anunțat că A2 va fi închisă, luni, între km 220 și 160, pe sensul către București, pentru ca utilajele de deszăpezire să poată acționa. Centrul Infotrafic precizează că pe A2 este viscol puternic.

„Autostrada 2, între km 220-160 pe sensul către București va fi închisă temporar pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acționeze”, au anunțat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, potrivit Infotrafic, la kilometru 193, sensul către Capitală, între Constanța și Cernavodă, mai multe utilaje de deszăpezire au fost implicate într-un evenoment rutier. Și alte drumuri din județele afectate au fost închise.

"Circulația rutieră a fost închisă preventiv pe următoarele segmente de drumuri: Urechești-Conțești, pe DJ119 A, din cauza ninsorii și a viscolului, la solicitarea administratorului drumului. Pe DN 5 au fost impuse restricții de tonaj, 12 tone, pe segmentul de drum București-Giurgiu. La această oră înțeleg că restricția a fost ridicată. Pe DN 2A și DN 22 au fost impuse restricții de tonaj, 3,5 tone, pe sectoarele Mihai Viteazu - Ovidiu, DN 22, și Hârșova - Ovidiu, DN 2A. DN 51, tronsonul Zimnicea-Viișoara, DN 51 A tronsonul Zimnicea-Izvoarele, DN65 tronsonul Turnu Măgurele -Roșiori și DN 54 tronsonul Moldoveni - Islaz au fost închise temporar pentru a pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acționeze. La ora 11.30 s-a reluat traficul rutier, iar acum se circulă în condiții de iarnă", a afirmat Carmen Dan.

La comandamentul instituit, luni, la sediul MAI au mai participat ministrul Transporturilor, Lucian Șova, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.secretarul de stat al MAI, Raed Arafat și secretarul de stat al MApN, Mircea Dușa.

UPDATE 16:45 Azi, 26.02.2018, începând cu ora 16.30, se închide circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe sectorul de autostradă cuprins între Cernavodă și Constanța, din cauza viscolului puternic ce reduce vizibilitatea spre zero.

Se va circula deviat pe DN 22C, între Cernavodă și Murfatlar, și pe DN 3, între Murfatlar și Constanța.

Politia rutieră, împreună cu utilajele CNAIR S.A. vor asigura evacuarea autovehiculelor aflate pe sectorul afectat, în sistem de trafic controlat.

Având în vedere că începând cu ora 07:00 a intrat în vigoare codul portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite și vizibilitate scăzută recomandăm conducătorilor auto să plece la drum doar în cazuri de strictă necesitate. Cele mai afectate județe de condițiile meteorologice extreme din această perioadă sunt Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea și municipiul București.

 UPDATE 17:00 Autostrada Soarelui se închide din cauza viscolului puternic.

 UPDATE 19:00  Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că din cauza vremii nefavorabile, tronsonul Cernavodă- Constanța al autostrăzii A2 și autostrada A4 Ovidiu - Agigea sunt la această oră închise. Pe sectorul București- Cernavodă al autostrăzii traficul se desfășoară dificil, în condiții de iarnă (vizibilitate foarte redusă, din cauza viscolului puternic).

UPDATE 19:10 Azi, 26.02.2018, începând cu ora 19.00, se închide circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 41, între Oltenița (jud. Călărași) și Plopșoru (jud. Giurgiu), km 0+300 – km 64+385.

Comenteaza aceasta stire