luni, 23 iulie 2018

ATENȚIE, ȘOFERI! Polițe de asigurare FALSIFICATE - recomandările polițiștilor!

ATENȚIE, ȘOFERI! Polițe de asigurare FALSIFICATE - recomandările polițiștilor!

Doi bărbați au fost ridicați de polițiștii ilfoveni, în această dimineață, în urma unor percheziții, ei fiind suspectați că ar fi întocmit în fals mai multe polițe de asigurare, înșelând astfel șoferi care după ce au plătit au constatat că documentele nu sunt valabile. Autoritățile le recomandă șoferilor să își verifice online valabilitatea poliței RCA după cinci zile de la emitere.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov au făcut rei percheziții în București și Ilfov și au ridicat pentru audieri doi bărbați suspectați de fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune.

Conform anchetatorilor, cei doi suspecți, care au 37 și 39 de ani, în calitate de reprezentați ai unei firme specializate în emiterea de polițe de asigurare, ar fi încheiat, în fals, mai multe polițe RCA cu valabilitate de șase luni și un an, care nu figurau în bazele de date ale asiguratorului.

Cei doi ar fi acționat astfel în perioada 2016-2017, iar mulți dintre șoferii care au plătit polițele RCA au aflat - fiind opriți în trafic de către polițiști sau în urma unor accidente și tamponări - că documentele nu sunt valabile.

"Persoanele bănuite s-ar fi folosit de formulare de polițe de asigurare și chitanțe fictive, ce purtau însemnele unei societati de asigurări, creând, astfel, aparența legalității operațiunilor efectuate", precizează IPJ Ilfov, într-un comunicat transmis miercuri.

În urma perchezițiilor făcute acasă la suspecți, la sediul și la punctele de lucru ale firmei de asigurare, polițistii au ridicat calculatoare, telefoane mobile, dar și mai multe polițe de asigurare și chitanțiere succeptibile de a fi falsificate.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, vizată de cercetări este o firmă subcontractoare a Euroins. Perchezițiile nu au vizat și sediul Euroins, care nu are nicio legătură cu activitatea infracțională a suspecților. Cei doi ar fi folosit însemnele Euroins, iar în unele cazuri erau folosite inclusiv polițe reale ale companiei, dar ștergeau datele originale pentru a le completa pe cele oferite de șoferii înșelați.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, urmând să fie identificate toate victimele înșelăciunii.

Polițiștii le recomandă șoferilor să verifice online dacă polița de asigurare este valabilă, după cinci zile de la emitere. Verificarea se poate face pe mai mule site-uri, introducând numărul de înmatriculare al autoturismului sau seria de șasiu. Odată introduse aceste date, aplicațiile online vor afișa perioada de valabilitate a poliței și societatea la care este încheiată.

Comenteaza aceasta stire

Asigurarea auto RCA! Cât plătesc românii pentru asigurarea mașinii în 2018
De Neptun TV 20 iulie 2018

Acest lucru este valabil și pentru persoane fizice și pentru persoane juridice.

ATENȚIE, turiști români! Modificări importante în Codul Rutier din Grecia - amenzi de până la 2.000 de euro!
De Neptun TV 18 iulie 2018

Grecia a adus modificări importante la Noul Cod Rutier elen, cu pedepse drastice ce pot presupune ridicarea permisului până la cinci ani, amenzi de până la 2.000 de euro și chiar închisoare

Deputații au decis: liber pentru vitezomani! Radarele poliției, semnalate prin afișe cu cel puțin 500 de metri înainte!
De Neptun TV 6 iulie 2018

Potrivit modificărilor adoptate de comisiile parlamentare, “mașinile de poliție cu radar sau polițistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizați cu un panou afișat cu 500-2.000 de metri înainte pe sensul de mers, dar nu mai mult de 1.000 de metri în localitate și 4.000 de metri în afara localităților față de radar”.

Cum pot scăpa șoferii de amenzile de circulație!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Concret, de acum înainte contravenientul poate să ceară în instanță anularea procesului-verbal de amendă dacă polițistul care a aplicat sancțiunea nu...

INFOTRAFIC. Mai multe drumuri naționale rămân blocate din cauza inundațiilor. Trafic feroviar afectat în trei județe
De Neptun TV 2 iulie 2018

Cinci tronsoane de drumuri naționale din județele Covasna, Harghita, Neamț, Suceava și Vâlcea mai sunt blocate în această dimineață din cauza inundațiilor. Traficul feroviar este afectat în județele Brașov, Teleorman și Vâlcea.

ATENȚIE, ȘOFERI! Polițe de asigurare FALSIFICATE - recomandările polițiștilor!
De Neptun TV 27 iunie 2018

Autoritățile le recomandă șoferilor să își verifice online valabilitatea poliței RCA după cinci zile de la emitere.

COD RUTIER 2018! Șoferii care filmează în timp ce conduc vor risca să fie amendați și să li se ia permisul auto
De Neptun TV 23 iunie 2018

Șoferii care folosesc telefonul mobil sau camera pentru a face filmări vor risca o amendă de câteva sute de lei, potrivit unui proiect de act normativ înregistrat recent la Senat.