joi, 20 septembrie 2018

ATENȚIE, ȘOFERI! Polițe de asigurare FALSIFICATE - recomandările polițiștilor!

ATENȚIE, ȘOFERI! Polițe de asigurare FALSIFICATE - recomandările polițiștilor!

Doi bărbați au fost ridicați de polițiștii ilfoveni, în această dimineață, în urma unor percheziții, ei fiind suspectați că ar fi întocmit în fals mai multe polițe de asigurare, înșelând astfel șoferi care după ce au plătit au constatat că documentele nu sunt valabile. Autoritățile le recomandă șoferilor să își verifice online valabilitatea poliței RCA după cinci zile de la emitere.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov au făcut rei percheziții în București și Ilfov și au ridicat pentru audieri doi bărbați suspectați de fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune.

Conform anchetatorilor, cei doi suspecți, care au 37 și 39 de ani, în calitate de reprezentați ai unei firme specializate în emiterea de polițe de asigurare, ar fi încheiat, în fals, mai multe polițe RCA cu valabilitate de șase luni și un an, care nu figurau în bazele de date ale asiguratorului.

Cei doi ar fi acționat astfel în perioada 2016-2017, iar mulți dintre șoferii care au plătit polițele RCA au aflat - fiind opriți în trafic de către polițiști sau în urma unor accidente și tamponări - că documentele nu sunt valabile.

"Persoanele bănuite s-ar fi folosit de formulare de polițe de asigurare și chitanțe fictive, ce purtau însemnele unei societati de asigurări, creând, astfel, aparența legalității operațiunilor efectuate", precizează IPJ Ilfov, într-un comunicat transmis miercuri.

În urma perchezițiilor făcute acasă la suspecți, la sediul și la punctele de lucru ale firmei de asigurare, polițistii au ridicat calculatoare, telefoane mobile, dar și mai multe polițe de asigurare și chitanțiere succeptibile de a fi falsificate.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, vizată de cercetări este o firmă subcontractoare a Euroins. Perchezițiile nu au vizat și sediul Euroins, care nu are nicio legătură cu activitatea infracțională a suspecților. Cei doi ar fi folosit însemnele Euroins, iar în unele cazuri erau folosite inclusiv polițe reale ale companiei, dar ștergeau datele originale pentru a le completa pe cele oferite de șoferii înșelați.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, urmând să fie identificate toate victimele înșelăciunii.

Polițiștii le recomandă șoferilor să verifice online dacă polița de asigurare este valabilă, după cinci zile de la emitere. Verificarea se poate face pe mai mule site-uri, introducând numărul de înmatriculare al autoturismului sau seria de șasiu. Odată introduse aceste date, aplicațiile online vor afișa perioada de valabilitate a poliței și societatea la care este încheiată.

Comenteaza aceasta stire

INFOTRAFIC. Restricții pe Autostrada București - Constanța, pentru lucrări!
De Neptun TV 13 septembrie 2018

Lucrări de frezare, asfaltare și reparații la parapet au loc joi pe Autostrada A2 București – Constanța, până la ora 17.00. Șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza și să fie atenți la volan.

Rovinieta se scumpește pentru câteva zeci de mii de transportatori. Cât vor plăti șoferii
De Neptun TV 22 august 2018

Tendința de taxare la kilometru a autovehiculelor comerciale de transport mărfuri s-a extins odată cu extinderea rețelei de autostrăzi și drumuri expres, de la țări cu tradiție în taxarea pe autostrăzi precum Franța, Italia, Spania, Germania, la țări precum Austria, Cehia, Ungaria. Unele dintre aceste țări taxează autoturismele în funcție de distanța parcursă (Italia, Franța) sau pe timp - prin viniete/stickere cu diferite valabilități (Austria, România, Ungaria).

Mașinile cu volan pe dreapta vor fi INTERZISE - ce pot face șoferii și cât costă mutarea volanului pe stânga!
De Neptun TV 20 august 2018

Autovehiculele provenite din afara UE care au volanul pe dreapta nu vor mai putea fi omologate în România, prevede un Ordin al Ministrului Transporturilor. Proprietarii care au deja astfel de mașini le pot folosi în continuare, au explicat pentru Mediafax reprezentanții Registrului Auto Român - RAR.