sîmbătă, 23 februarie 2019

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de trafic pe mai multe drumuri naționale - trei porturi din județul Constanța sunt închise din cauza ceții!

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de trafic pe mai multe drumuri naționale - trei porturi din județul Constanța sunt închise din cauza ceții!

Pe mai multe drumuri naționale din județele Buzău, Brașov, Tulcea și Vrancea, afectate de alunecari de teren în urma inundațiilor din ultima perioadă au fost instituite restricții de tonaj. Potrivit Centrului INFOTRAFIC al Poliției Române, în județul Constanța, din cauza ceții, sunt închise trei porturi maritime de la Marea Neagră: Constanța Nord, Constanța Sud Agigea și Midia.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că se mențin următoarele restricții de circulație pe drumurile naționale afectate de alunecari de teren în urma inundațiilor din ultima perioadă:

- DN10 Buzău – Brașov, județul Buzău – restricție de circulație pentru autoturismele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone;

- DN22 Smârdan - Măcin, județul Tulcea - restricție de circulație pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone și restricție de viteză de 60 km/h;

- DN2N Dumitrești – Vintileasca, județul Vrancea - circulația se desfășoară pe un singur fir, alternativ, în zona localității Jitia, la kilometrul 50+500 de metri.

Din cauza creșterii nivelului Fluviului Dunărea, este instituită restricție de tonaj pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 pe DN 22E, între localitățile Garvăn și I.C. Brătianu, din județul Tulcea, pe tronsonul kilometric 0+000-14+276, iar pe tronsonul kilometric 13+950-14+276, este impusă restricție de viteză de 10 km/h, fiind totodată interzisă oprirea.

În ceea ce privește traficul feroviar, în județul Dâmbovița, circulația feroviară este oprită pe ruta CF 904 Fieni - Pietroșița, din cauza alunecării terasamentului de la kilometrul 65+150, iar în județul Mehedinți, circulația pe Magistrala 900, între stațiile Drobeta-Turnu Severin și Prunișor, este întreruptă din cauza lucrărilor de reabilitare a infrastructurii feroviare în zona stației CF Balota.

Trei porturi din județul Constanța sunt închise, marți dimineață, din cauza ceții dense. Potrivit Centrului Infotrafic, în județul Constanța, din cauza ceții, sunt închise trei porturi maritime de la Marea Neagră.

Porturile închise sunt Constanța Nord, Constanța Sud Agigea și Midia.

Comenteaza aceasta stire

Sfaturi de la polițiști pentru circulație în siguranță pe vreme rea! Nu vă angajați în depășiri riscante
De Neptun TV 12 februarie 2019

Pentru o călătorie în siguranță, în contextul avertizărilor meteorologice, polițiștii vă sfătuiesc să circulați cu viteză redusă și să nu vă angajați în depășiri riscante.

Mii de vehicule verificate în trafic de RAR anul trecut prezentau pericol de accidente. Componentele la care au fost descoperite cele mai multe probleme
De Mediafax 11 februarie 2019

Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara, și a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme, informează un comunicat al autorității.

ATENȚIE, ȘOFERI! Schimbări ale taxei de drum pentru transportatorii care circulă în Ungaria, din 3 februarie
De Neptun TV 29 ianuarie 2019

MAE anunță că, de la 3 februarie, transportatorii care tranzitează Ungaria vor fi obligați să introducă noi informații în sistemul de colectare a taxelor de drum HU-GO, precum marca autovehicului, certificatul de înmatriculare și anul fabricației, pentru verificarea încadrării în normelor de poluare