miercuri, 17 iulie 2019

ATENȚIE, VIDEO ȘOCANT! Pacient filmat cu viermi în cap de un medic: 'Spitalul a ajuns să omoare oameni!'

Un nou scandal zguduie sistemul sanitar românesc. Un pacient cu rănile pline de larve a fost filmat în Spitalul de Arşi din Capitală. Imaginile au fost înregistrate de un medic, revoltat de condiţiile din Secţia de Terapie Intensivă, şi făcute publice de jurnaliştii de la gsp.ro. Pentru că bărbatul „tratat” astfel de medici a murit între timp, a fost deschis un dosar de moarte suspectă, iar ministrul Sănătăţii ia în calcul închiderea unităţii medicale.

Imaginile – șoc au fost trimise de un medic de la Spitalul de Arși jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor.

Cel care l-a filmat pe pacient le-a declarat că Spitalul de Arși a ajuns să omoare oameni și că rănitul aflat în stare gravă s-a stins între timp.

"Este vorba despre un pacient ars, aflat pe Secția de Terapie Intensivă. Este pansat. Pe rănile din acea zonă a capului se observă niște viermi care se mișcă", a declarat Mirela Neag, jurnalist GSP.ro.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși a confirmat cazul cutremurător însă a refuzat să spună dacă mai sunt și alți pacienți în situația de a fi devorați de viermi.

"Imaginea este reală. Nu am ce să comentez. Eu știu că vreți să trageți concluzia că ei (n.r. pacienții) sunt îmbăiați prost, dar ei sunt îmbăiați bine. Sunt zone de necroză care nu pot fi spălate cum ne spălăm noi pe mâini pentru că atunci riști să îți sângereze bolnavul, să rămâi cu o ureche în mână", a susținut dr. Adrian Stănculea, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Arși din București.

Specialiști cu zeci de ani vechime în domeniul tratării pacienților cu arsuri explică modul în care s-a ajuns în această situație fără precedent.

"Nu au fost create condițiile optime necesare ambientale pentru îngrijirea unui asemenea bolnav. În spațiu a existat cel puțin o muscă care a găsit condiții propice, a depus niște ouă care au devenit în câteva ore larve", a explicat prof. univ. dr. Ion Bordeianu.

Direcția de Sănătate Publică București a declanșat un control-fulger la Spitalul de Arși, iar ministrul și-a cerut scuze pentru noul scandal care zguduie sistemul sanitar.

"Cu siguranță, vinovații vor răspunde. Poliția Capitalei este acolo deja. Atâta timp cât nu ai o instalație de climatizare, atâta timp cât managementul nu a făcut nicio cerere către Ministerul Sănătății pentru ajutor financiar în acest sens, atâta timp cât ai ochiul de geam deschis, fără plasă, și ai muște, ai o problemă majoră", a susținut ministrul Vlad Voiculescu.

Ministrul a decis închiderea unei secții însă ia în calcul și varianta de a pune lacăt pe tot spitalul. În cazul unui accident cu mulți răniți, a afirmat acesta, pacienții vor fi trimiși în străinătate. O altă consencință este ancheta deschisă de procurori în acest caz, pentru moartea suspectă a pacientului cu viermi în rană.

Este al doilea dosar penal după ce în aceeași unitate sanitară o femeie a murit, luna trecută. Rudele au acuzat că i s-a făcut transfuzie cu sânge din altă grupă. În acest caz se fac cercetări pentru ucidere din culpă. 

Comenteaza aceasta stire