miercuri, 21 august 2019

ATENȚIONARE METEO. Ploi, furtuni și vijelii în aproape toată țara - cum va fi vremea în Dobrogea!

ATENȚIONARE METEO. Ploi, furtuni și vijelii în aproape toată țara - cum va fi vremea în Dobrogea!

Meteorologii anunță că, de vineri, că în aproape toată țara vor fi perioade de instabilitate atmosferică, ploi și vijelii. Atenționarea este valabilă până duminică noaptea.

Astfel, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) arată că de vineri, de la ora 15 până duminică la ora 23, îndeosebi în timpul amiezelor și serilor, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și izolat grindină.

Pe arii restrânse se vor înregistra ploi, cantitățile de apă putând depăși 35 - 40 l/mp.

Potrivit ANM, astfel de fenomene vor fi mai frecvente pe parcursul zilei de vineri local în nord-vest, centru și la munte, iar sâmbătă în special în regiunile vestice și nord-vestice. Duminică fenomenele se vor manifesta mai ales în jumătatea de vest a țării.

În intervalul menționat, în Dobrogea, vremea va fi în general frumoasă și caldă. Cerul va prezenta unele înnorări temporar accentute, doar în după-amiaza zilei de vineri (24 august), când pe arii restrânse, în jumătatea sudică vor fi averse și descărcări electrice. În restul intervalului cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul dimineților și al nopților.

Vântul va sufla în general slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori duminică (26 august), în zona continentală, iar cele minime vor avea valori cuprinse între 15 și 22 de grade.

Comenteaza aceasta stire