miercuri, 24 iulie 2019

ATENȚIONARE METEO. Ploi puternice, vânt și chiar ninsori în mare parte din țară!

Administraţia Naţională de meteorologie a emis, astăzi, o atenţionare meteo de vreme rea pentru următoarea perioadă. Conform avertizării, întreaga ţară urmează să fie afectată de ploi puternice, vânt şi chiar ninsori!

ATENȚIONARE METEO. Ploi puternice, vânt și chiar ninsori în mare parte din țară!

Conform atenționării, în intervalul 10 octombrie, ora 16.00 – 11 octombrie, ora 10.00, ploile se vor intensifica și se vor extinde în jumătatea sudică a țării.

În Banat, Oltenia, nordul Munteniei, se vor cumula cantități de apă de 20...25 l/mp și izolat, îndeosebi în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, peste 40...50 l/mp.

La munte, la peste 1800 m, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (10/11 octombrie), precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Vântul se va intensifica în sud-vestul și sudul teritoriului, cu viteze la rafală de 50...55 km/h, iar în sudul Bantului și pe crește, va depăși temporar 70 km/h.

În intervalul 11 octombrie, ora 10.00 – 12 octombrie, ora 18.00, vor fi precipitații în toată țara, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 50 l//mp, mai ales în jumătatea sudică și în zonele de munte.

Vor fi ploi, dar în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în zonele montane înalte din restul țării, în jumătatea de nord a Moldovei și trecător în estul și sud-estul Transilvaniei.

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, depășind temporar 60...70 km/h, îndeosebi în sud, sud-est și în zonele de munte.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.