duminică, 23 septembrie 2018

Aur după 9 ani !

Imnul României a răsunat în cele din urmă la Ahoy Arena din Rotterdam! Obiectivul de a cuceri cel puțin o medalie a fost îndeplinit în ultima zi a competiției. A patra la individual compus și a cincea la paralele, Ana Porgras a dat lovitura în finala de la bîrnă, puntea suspinelor rămânând una dintre specialitățile româncelor. Gălățeanca în vârstă de 17 ani, legitimată la Farul Constanța, a adus primul titlu mondial României după o pauză de 9 ani! Precedentul succes a fost obținut, tot sub bagheta cuplului Belu - Bitang, în 2001, la Ghent, când Andreea Răducan s-a încoronat campioană a lumii la sol și... la bârnă. Notată cu 15.366, Porgras le-a depășit pe americanca Rebecca Bross și chinezoaica Linlin Deng, ambele notate cu 15.266, care au cucerit medaliile de argint, bronzul nefiind acordat. Speranțele României au continuat la sol, unde campioana olimpică, Sandra Izbașa, a ratat însă podiumul. Surpriza plăcută a venit din partea Dianei Chelaru, gimnasta din Onești reușind o evoluție exactă, notată cu 14.766, asemenea rusoaicei Alya Mustafina. Cele două au fost depășite de ultima concurentă, australianca Laureen Mitchell, care a obținut 14.833, și le-a suflat astfel medalia de aur.

Comenteaza aceasta stire

Noul clasament WTA a fost publicat. Simona Halep, pentru a 46-a săptămână pe primul loc. La ce distanță se află față de rivalele sale
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Simona Halep a fost eliminată încă din primul tur de la US Open, dar continuă să aibă un avans consistent în fața principalei sale urmăritoare.

Simona Halep nu este singura jucătoare de top care părăsește US Open. După înfrângerea suferită de Angelique Kerber, avantajul româncei în fruntea ierarhiei WTA crește
De Neptun TV 2 septembrie 2018

Dar Cibulkova a fost mai puternică, a eliminat lierul mondial în turul al treilea, iar victoria slovacei e sinonimă cu finalul emoțiilor pentru constănțeancă.

Derby 'în familie' în turul 3 la US Open. Surorile Williams se vor înfrunta din nou, pentru a 30-a oară în 20 de ani
De Mediafax 30 august 2018

Surorile Williams vor juca meciul direct cu numărul 30, vineri, în turul trei la US Open 2018.

Horia Tecău a revenit în forță după accidentare! Constănțeanul, campion la Winston Salem!
De Neptun TV 25 august 2018

Veste bună dinspre Horia Tecău (33 de ani, 15 ATP, la dublu). Constănțeanul a câștigat, alături de olandezul Jean-Julien Rojer (37 de ani, 9 ATP, la dublu) primul trofeu de la revenirea în circuit, la Winston Salem, în Statele Unite ale Americii, competiție la care triumfase și în 2017.