sîmbătă, 17 noiembrie 2018

Aur după 9 ani !

Imnul României a răsunat în cele din urmă la Ahoy Arena din Rotterdam! Obiectivul de a cuceri cel puțin o medalie a fost îndeplinit în ultima zi a competiției. A patra la individual compus și a cincea la paralele, Ana Porgras a dat lovitura în finala de la bîrnă, puntea suspinelor rămânând una dintre specialitățile româncelor. Gălățeanca în vârstă de 17 ani, legitimată la Farul Constanța, a adus primul titlu mondial României după o pauză de 9 ani! Precedentul succes a fost obținut, tot sub bagheta cuplului Belu - Bitang, în 2001, la Ghent, când Andreea Răducan s-a încoronat campioană a lumii la sol și... la bârnă. Notată cu 15.366, Porgras le-a depășit pe americanca Rebecca Bross și chinezoaica Linlin Deng, ambele notate cu 15.266, care au cucerit medaliile de argint, bronzul nefiind acordat. Speranțele României au continuat la sol, unde campioana olimpică, Sandra Izbașa, a ratat însă podiumul. Surpriza plăcută a venit din partea Dianei Chelaru, gimnasta din Onești reușind o evoluție exactă, notată cu 14.766, asemenea rusoaicei Alya Mustafina. Cele două au fost depășite de ultima concurentă, australianca Laureen Mitchell, care a obținut 14.833, și le-a suflat astfel medalia de aur.

Comenteaza aceasta stire

Simona Halep se desparte de antrenorul său, Darren Cahill: Am fost norocoasă să te am alături de mine. Ce parcurs am avut!
De Neptun TV 10 noiembrie 2018

Jucătoarea de tenis din România Simona Halep, locul 1 WTA, i-a mulțumit lui Darren Cahill pentru colaborarea de patru ani, mesajul venind după ce antrenorul a anunțat că renunță la pregătirea ei din motive personale.

Simona Halep, a doua distincție în România. Arhiepiscopia Tomisului îi oferă Crucea Sf. Andrei
De Neptun TV 6 noiembrie 2018

Simona Halep a devenit, luni, Ambasador al Universității „Ovidius” din Constanța (UOC), fiind primul titlu de acest fel pe care instituția îl decernează unui sportiv român. Halep a spus că distincția este specială și diferită.

Simona Halep este lider. WTA a anunțat clasamentul de final de an
De Neptun TV 5 noiembrie 2018

În această săptămână, Irina Begu se află pe locul 66, Ana Bogdan pe 71, Monica Niculescu pe 78, iar Sorana Cirstea pe 85. Cele patru jucătoare mai pot înregistra modificări în clasament până la finalul anului.

Simona Halep a devenit prima jucătoare din lume care a primit trofeul Chris Evert
De Neptun TV 27 octombrie 2018

Simona Halep a cucerit în acest an trei trofee, la Shenzhen, Roland Garros și Montreal, și a mai pierdut trei finale, la Australian Open, Roma și Cincinnati.

DOLIU în sportul românesc! Un renumit fotbalist a încetat din viață
De Neptun TV 21 octombrie 2018

Balaci a debutat la Universitatea Craiova în august 1973 și a a contribuit la primul titlu de campioană al echipei din Craiova. A câștigat trei titluri naționale și patru Cupe ale României și a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri: 1981 și 1982. În prima ligă are 347 de meciuri și 84 de goluri, la Universitatea Craiova, FC Olt Scornicești și Dinamo București.

Simona Halep s-a retras de la Turneul Campioanelor: 'Spatele meu nu este bine'!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Simona Halep nu a reușit să învingă lupta cu problemele la spate și a fost nevoită să se retragă și de la ultima competiție din acest an, Turneul Campioanelor.