duminică, 21 iulie 2019

Autoritățile centrale nu vor spital regional la Constanța!

Autoritățile centrale nu vor spital regional la Constanța!

Autoritățile centrale nu vor spital regional la Constanța. Asta este concluzia senatorului Nicolae Moga, după ce a citit răspunsurile la adresele pe care le-a înaintat către premierul Cioloș și ministerele sănătații și dezvoltării regionale.

Parlamentarul constănțean este de părere că motivele pentru care Constanța nu primește fonduri pentru construirea spitalului sunt diverse interese din ministere, care au alte planuri cu acei bani.

“Eu cred că se dorește ca acești bani de 150 de milioane să fie transferabili Ministerului Sănătății, fără să depunem noi cotă parte, ca să fie repartizați spitalelor care sunt în funcțiune astăzi”, a declarat senatorul Nicolae Moga.

Moga a mai spus că județele Iași, Cluj și Craiova care au primit 150 de milioane de euro pentru construirea spitalelor regionale nu mai pot beneficia de fondurile europene pentru că nu au demarat studiile de fezabilitate și nu au nici teren disponibil.

În tot acest timp, deși nu e eligibilă pentru un astfel de proiect, Constanța are toate documentele la zi, inclusiv studiul de fezabiltate pentru care a plătit Ministerul Sănătății. Problema este însă că autoritățile centrale scot județul nostru din această schemă, fără să ofere însă un motiv concret.

Din cauza acestei politici a Guvernului, constănțenii nu vor avea prea curând un spital regional.

Comenteaza aceasta stire