luni, 26 august 2019

Autoritățile ruse au identificat un prim posibil suspect implicat în atentatul de pe aeroportul Domodedovo - update

Atentatul terorist de la aeroportul Domodedovo din Moscova, soldat cu moartea a 35 de persoane, nu are nicio legătură cu Cecenia. Este declarația premierului Vladimir Putin. Anchetatorii ruși au întocmit o listă cu până la 10 posibili suspecți. Unul dintre ei a fost identificat din rândurile islamiștilor ruși, iar poza sa a fost distribuită la toate secțiile de poliție din Rusia. În ciuda măsurilor de securitate luate în urma atacului, o jurnalistă rusă a reușit să treacă de paza aeroportului, cu o bombă artizanală.

 

Autoritățile ruse au identificat un prim posibil suspect, implicat în atentatul terorist de luni de pe aeroportul Domodedovo.  Reprezentanții Ministerului rus al Afacerilor Interne și cei ai Serviciului Federal de Securitate din regiunile Caucazului de Nord și de Sud au primit informații ce duc spre un oarecare Razdobudko, locuitor al regiunii Stravropol. Oficialii ruși au făcut publică poza acestuia pe care au distribuit-o la toate secțiile de poliție din țară. Din primele informații, se pare că bărbatul ar fi fost membru al unei grupări teroriste, desființată în luna octombrie a anului trecut. Informația nu a fost, însă, confirmată oficial. O sursă din poliție a declarat că anchetatorii ruși au întocmit o listă cu până la 10 posibili suspecți în legătură cu atentatul de pe aeroportul Domodedovo. Premierul rus, Vladimir Putin, a infirmat zvonurile apărute în presă, conform cărora teroriștii ar fi din Cecenia și a ținut să întărească faptul că de oriunde ar fi aceștia, vor plăti scump. Și asta, spune Putin, pentru că Rusia nu va purta niciodată negocieri cu teroriștii.

Atentatul de luni s-a soldat cu 35 de morți și 180 de răniți. Unul dintre cei care și-au pierdut viața, un șofer de taxi, a fost înmormântat astăzi. Comitetul de anchetă în domeniul transporturilor din Rusia i-a acuzat pe polițiștii de pe aeroportul Domodedovo că au extorcat sume de bani de la pasagerii străini, în loc să le asigure securitatea, scrie presa rusă.  Totodată, patru oficiali de rang înalt din domeniul securității transporturilor au fost demiși după atentatul produs la aeroportul Domodedovo din Moscova. Anunțul a fost făcut de vicepremierul rus Serghei Ivanov și vine după ce președintele Medvedev făcuse o primă destituire în ministerul de Interne. Securitatea aeroportului din Domodedovo lasă în continuare de dorit. O jurnalistă rusă a trecut nestingherită de paza aeroportului din capitala Moscovei, cu o bombă artizanală. La fel și pe alte două aeroporturi, unele dintre cele mai mari din Rusia. La două zile de la atentat, un alt atac a avut loc în republica rusă Daghestan. Cel puțin patru persoane au murit și alte șase au fost rănite în urma exploziei unei mașini capcană, în fața unei cafenele.

 

Comenteaza aceasta stire