luni, 21 mai 2018

Autorul atacului terorist de la moscheea din Londra NU este român! Autoritățile au confirmat că atacatorul este un britanic din Cardiff - VIDEO ȘOCANT

Autorul atacului terorist de la moscheea din Londra NU este român! Autoritățile au confirmat că atacatorul este un britanic din Cardiff - VIDEO ȘOCANT

Autorul atacului terorist de la moscheea din Londra, produs noaptea trecută și soldat cu un mort și zece răniți, NU este cetățean român.

Autoritățile au confirmat identitatea atacatorului, acesta fiind identificat drept Darren Osborne, un britanic din Cardiff.

Inițial,  jurnalistul Andre Walker a relatat pe Twitter, citând informații neconfirmate oficial, că autorul atacului ar fi un cetățean român.

Premierului Marii Britanii, Theresa May, a declarat astăzi, la Downing Street, că atacul de la moscheea Finsbury Park este „la fel de dezgustător” că și celelate atacuri teroriste cu care s-a confruntat Regatul Unit în ultima perioada, relatează The Guardian.

„Și acesta a fost un atac care a vizat oamenii obișnuiți și nevinovați, în viață lor de zi cu zi. Terorismul încearcă să ne divizeze”, a spus prim-ministrul.

„Acesta a fost un atac asupra musulmanilor, lângă locul lor de rugăciune (...) și, că orice act de terorism, urmărește să ne divizeze. Atacatorul, un bărbat alb, arată că extremismul și ura pot lua multe forme”, a subliniat ea.

VEZI ȘI: Un nou atac cu mașină la Londra! Un bărbat a murit, iar opt persoane au fost rănite după ce o camionetă a intrat într-un grup de oameni!

Un bărbat a murit pe loc, iar alte opt persoane au fost transportate de urgență la trei spitale diferite după ce o dubiță condusă de un bărbat de 48 de ani a intrat în plin într-un grup de oameni aflați în fața unei moschei din Finsbury Park.

Imediat după ce a intrat intenționat cu mașina în oameni, atacatorul a fost prins de mulțime și snopit în bătaie până la sosirea forțelor de ordine.

Comenteaza aceasta stire

CLIPE DE TEROARE la Paris! Mai mulți trecători înjunghiați pe stradă - ISIS a revendicat atacul!
De Neptun TV 13 mai 2018

Autorul atacului cu cuțit este un tânăr de 21 de ani născut în Cecenia, afirmă surse judiciare citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

EXPLOZIE: 30 de persoane au fost rănite în timpul unui festival
De Neptun TV 3 mai 2018

Potrivit martorilor, explozia s-a produs după ce un foc de tabără a cuprins mai multe materiale inflamabile.

Cel puțin 18 morți în urma unui incendiu într-un club. Un suspect, reținut. Ce ar fi făcut acesta înainte de a provoca tragedia
De Mediafax 24 aprilie 2018

Potrivit autorităților, incendiul a izbucnit în jurul orei locale 00.30 (04.30, ora României), într-un club de karaoke din orașul Qingyuan.

Raport CRITIC al Departamentului de Stat al SUA, la adresa României: Nu a reușit să atingă standardele UE privind închisorile
De Neptun TV 21 aprilie 2018

În luna iulie, aproximativ 24.813 de persoane erau închise în închisori care aveau o capacitate de doar 18.127 de deținuți. Potrivit raportului, presa a relatat că gardienii aveau un comportament violent față de prizionieri, iar uneori deținuții își agresau colegii.