luni, 26 august 2019

AVERTISMENT. Caniculă în Constanța și alte regiuni: valul de căldură, urmat de vreme instabilă, furtuni și grindină!

AVERTISMENT. Caniculă în Constanța și alte regiuni: valul de căldură, urmat de vreme instabilă, furtuni și grindină!

Județul Constanța și alte regiuni din România se vor afla sub cod galen de caniculă: meteorologii prognozează temperaturi ridicate, iar indicele de disconfort termic se va accentua.

Astfel, potrivit unei informări ANM, în cursul zilei de astăzi, 31 iulie, în cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei și local în Oltenia, valul de căldură va persista. Temperaturile maxime vor atinge 35...36 de grade, iar la amiază disconfortul termic se va accentua. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități în aceste regiuni, dar pe arii restrânse și în restul teritoriului.

În prima zi a săptămânii viitoare valul de căldură se va intensifica și se va extinde, cuprinzând sudul și estul țării, unde se vor atinge frecvent temperaturi maxime de 35...36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, dar pe arii restrânse și în zonele de câmpie și podiș din regiunile intracarpatice.

În după-amiaza zilei de luni, 1 august, județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița și Ilfov, inclusiv municipiul București, se vor atinge local maxime termice de 37...38 de grade, iar izolat se vor înregistra valori în jurul a 39 de grade și, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Tot din seara zilei de luni instabilitatea atmosferică se va accentua, la început îndeosebi în vestul țării și în zona montană, iar marți, 2 august, în majoritatea regiunilor. Vor fi averse însoțite de frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie, iar pe arii restrânse se vor cumula cantități de apă mai însemnate și va cădea grindină.

În după-amiaza zilei de marți, 2 august, în sud-estul țării vremea caniculară se va menține, iar în estul Munteniei, sudul Moldovei și partea continentală a Dobrogei se vor mai atinge maxime termice de 35...36 de grade.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire