marţi, 26 martie 2019

AVERTISMENTUL Departamentului de Situații de Urgență. Tot ce trebuie să știi în această perioadă

AVERTISMENTUL Departamentului de Situații de Urgență. Tot ce trebuie să știi în această perioadă

Departamentul de Situații de Urgență (DSU) anunță că sezonul virozelor respiratorii este în toi, iar copiii sunt cei mai expuși îmbolnăvirii, precizând că virusul nu poate fi tratat cu antibiotice. Este important ca părinții să țină în permanență legătura cu medicul de familie.

“Sezonul virozelor respiratorii este în toi, iar copiii sunt cei mai expuși îmbolnăvirii. (...) Infecția de tract respirator superior sau răceala poate determina tuse, curgerea nasului, lăcrimare în exces, durere în gât și febră. Medicația antipiretică (care combate febra) poate reduce durerea și febra. Virusul nu poate fi tratat cu tratament antibiotic și medicația împotriva răcelii nu ajută”, informează Departamentul de Situații de Urgență, pe Facebook.

De asemenea, autoritatea spune că, de obicei, simptomele se ameliorează în 3-7 zile, dar în cazul copiilor, tusea poate persista câteva săptămâni.

Totodată, Departamentul de Situații de Urgență recomandă părinților să țină în permanență legătura cu medicul de familie, să nu administreze bebelușilor sub șase luni apă simplă.

“La copii de sub 2 ani nasul poate fi curățat folosind picături de ser fiziologic și aspirând cu un aspirator nazal sub formă de pară. Aspiratul frecvent al nărilor poate fi iritant pentru nou născuți și de aceea este mai bine a se efectua înaintea meselor” mai recomandă DSU.

Departamentul de Situații de Urgență recomandă părinților să folosească Paracetamol 15mg/kg la 4 ore pentru febră sau durere în gât, iar pentru copiii care au mai mult de șase luni, Ibuprofen 10 mg/kg la opt ore.

Comenteaza aceasta stire

Sorina Pintea: 179 de decese din cauza gripei în acest an; oamenii au început să înțeleagă necesitatea vaccinării
De Neptun TV 20 martie 2019

Potrivit acesteia, activitatea virusului gripal a scăzut în intensitate, în ultimele două săptămâni, însă trebuie ca oamenii să fie precauți în continuare.

Nou scandal privind dezinfectanții din spitale! Produsele, utilizate în peste 30 de spitale din țară
De Mediafax 19 martie 2019

Dezinfectanții pentru spitale care nu îndeplineau standardele corespunzătoare privind distrugerea microbilor au fost utilizați în peste 30 de spitale din țară, a anunțat, marți, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.