duminică, 20 aprilie 2014

Avertizare cod galben de ninsori și viscol pentru mai bine de jumătate din țară

De Andreea Filip 13:04, 19 ianuarie 2013 290 vizite Social

Avertizare cod galben de ninsori și viscol pentru mai bine de jumătate din țară. Vremea rea își face  simțită prezența în Caraș Severin unde ninge abundent. Astfel că drumul care leagă Pasul Prislop de stațiunea Semenic a fost închis. Și în Arad situația este critică. 20 de localități au rămas fără energie electrică din cauza viscolului.

 

Cel mai afectat de vremea rea este vestul țării. Pe platoul Semenic, stratul de zăpadă crește de la o oră la alta. Pentru a preîntâmpina problemele, autoritățile au decis să închidă drumul care leagă Pasul Prislop de stațiunea Semenic.

Autoritățile au pregătit utilajele de deszăpezire și materiale antiderapante.

Din cauza ninsorii, 50 de persoane, printre care cabanieri și salvamontiști nu au putut coborî de pe munte. Și în județul Arad vremea creează probleme. 20 de localități au rămas fără energie electrică, în această dimineață, din cauza viscolului.  Traficul este îngreunat pe majoritatea drumurilor din județ. Codul galben de ninsori, vânt puternic și viscol expiră la ora 15.00. Meteorologii ne aduc însă vești bune. Începând de mâine vom avea parte de o nouă încălzire a vremii, ce va ține și în primele două zile ale săptămânii viitoare. Maximele vor depăși 10 grade Celsius.

 

 

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Cod roșu de inundații în sudul țării, până astăzi la ora 12.00

Administrația Națională „Apele Române“ au informat că sectoare din râurile Teleorman și Vedea se află sub cod roșu de inundații, până astăzi la ora 12.00

Primarul Radu Mazăre a participat la slujba de Înviere, în cartierul „Henri Coandă“
De Cristi Popovici 20 aprilie 2014

Sute de locuitori ai campusului social „Henri Coandă“ din Constanța au participat și în acest an la slujba de Înviere oficiată la biserica din cartier. Așa cum a promis, la ceremonia religioasă a fost alături de ei și primarul Radu Mazăre.

Lumina sfântă de Paște a ajuns la Constanța, de la Ierusalim GALERIE FOTO
De Roxana Murat 19 aprilie 2014

O delegație specială, trimisă de Patriarhia Română la Ierusalim, a adus lumina care vestește Învierea Mântuitorului. Cursa specială a sosit în această seară la București, de unde a fost adusă Constanța.

Anul acesta, de Paște vor fi puțini turiști la munte
De Adrian Burcea 19 aprilie 2014

Operatorii din turism de pe Valea Prahovei nu vor face prea mult profit de Paște. Și asta pentru că vremea rea de la munte i-a întors pe mulți din drum. Așa că în ciuda pachetelor turistice atractive, oaspeții vor fi pe numărate.

Constănțenii se pregătesc pentru slujba de Înviere
De Roxana Glăvan 19 aprilie 2014

În câteva ore vom spune: „Hristos a înviat!“. Astăzi, în Sâmbăta Mare, s-au făcut ultimele pregătiri pentru slujba sfântă de la miezul nopții, iar oamenii și-au curățat sufletul și casa pentru a primi Învierea lui Hristos.

Românii, adepții vacanței de Paște în țara vecină
De Sorin Dragomir 19 aprilie 2014

Aproape 11.000 de români își vor petrece vacanța de Paște în țara vecină, Bulgaria. Mulți dintre ei au ales să iasă din țară prin punctul de trecere a frontierei de la Vama Veche. Încă de ieri cei mai grăbiți au trecut granița, iar la primele ore ale dimineții de astăzi s-au format cozi la ieșirea din țară. Unii turiști au făcut cale-ntoarsă pentru că nu au avut pașaport pentru copii.

Paștele răsfață Dobrogea cu vreme caldă
De Alina Gaju 19 aprilie 2014

Soare prietenos și vânt care doar va adia. Sunt câteva dintre surprizele pe care ni le face primăvara pentru zilele de Paște. Încălzirea vremii nu poate decât să ne bucure, iar meteorologii vin exact cu veștile pe care le așteptam. Pe litoral, temperaturile sunt în continuă creștere chiar dacă, din când în când, vor mai fi și câțiva stropi de ploaie.

Bunătățile tradiționale de Paște, livrate la domiciliu
De Cristi Popovici 19 aprilie 2014

Să pregătești masa de Paște îți poate lua și două zile, iar gospodinele știu asta cel mai bine. O tânără din Constanța vine cu soluția pentru cei care nu au timp să stea în bucătărie pentru a găti sarmale, drob sau borș de miel și le aduce acasă gata preparate. Are zeci de comenzi pe care trebuie să le onoreze până mâine, când familiile se strâng la prânz pentru tradiționala masă. Iar bucătarii trag din greu pe a fi gata totul la timp.

Constănțenii, la cumpărături pe ultima sută de metri
De Andreea Filip 19 aprilie 2014

Înainte de Paște, piețele au devenit neîncăpătoare. Constănțenii au roit printre tarabe la primele ore ale dimineții pentru ultimele cumpărături. Verdețurile, legumele proaspete și fructele au fost la mare căutare, în timp ce galantarele cu miei erau goale. După-amiază drumul tuturor a fost spre hipermarketuri.

Iepurașul a venit ... pe bicicletă, cu daruri pentru copiii de la Centrul „Aluniș“
De Alina Gaju 19 aprilie 2014

Iepurașul a găsit o metodă inedită de a le aduce cadouri copiilor. Și-a luat drept ajutoare mai mulți elevi de la Liceul Virgil Madgearu din Constanța și, împreună, pe două roți, au pornit pedalând spre Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență “Aluniș”. Aici, micuții abia îi așteptau. Și nu oricum, ci cu zeci de poezii învățate, pe care le-au recitat cu emoție. Inițiativa liceenilor face parte dintr-un proiect intitulat “Dăruiește zâmbete”.

Constănțenii au participat seara trecută la Prohod, slujba înmormântării Mântuitorului
De Alex Costea 19 aprilie 2014

La finalul unei săptămâni în care au rememorat patimile Mântuitorului și după o zi de post negru, constănțenii au luat parte aseară la Prohodul Domnului. Ceremonia religioasă reprezintă punerea în mormânt a lui Iisus.

Copiii din centrele de plasament sărbătoresc Paștele alături de familiile adoptive
De Silvia Pascale 18 aprilie 2014

Într-o dezlănțuire de bucurie, copiii din centrele de plasament constănțene s-au aruncat în brațele oamenilor care au decis să-i ia în familia lor de sărbători, apoi le-au mulțumit pentru acest gest minunat. Totul a fost posibil în urma Campaniei Neptun TV „Oferă familia ta unui copil fără familie”.

Haine noi de sărbători: constănțenii au început cumpărăturile pentru Paște
De Oana Iancu 18 aprilie 2014

Pregătirile pentru sărbătorile pascale sunt pe ultima sută de metri, iar în marile centre comerciale, încă de la primele ore ale dimineții, s-a creat un adevărat furnicar.

Cumpărături înainte de Paște: oamenii s-au îmbrâncit pentru cozonaci
De Andreea Radu 18 aprilie 2014

Bătaie pe cozonaci, într-un hypermarket din București. Zeci de persoane, care așteptau să le vină rândul la raionul cu produse de patiserie, au uitat de cele sfinte și, în Vinerea Mare, s-au îmbrâncit și și-au aruncat vorbe grele.

Aglomerație în piețele din Constanța, înainte de Paște
De Andreea Filip 18 aprilie 2014

Se spune că în Vinerea Mare trebuie să fim mai îngăduitori. Dar toleranța și gândurile bune s-au risipit imediat în piețe, acolo unde, la primele ore ale dimineții, pentru o pulpă de miel sau o legătură de verdețuri oamenii au căzut în păcatul vorbelor grele. Spre după-amiză, orașul s-a aglomerat mai ales în zona hipermarketurilor.

Vinerea Mare - o zi marcată de semnificații și superstiții
De Livia Petrescu 18 aprilie 2014

Vinerea Mare este ziua în care Mântuitorul Iisus Hristos a fost judecat, schingiuit, răstignit pe cruce și îngropat.

Vinerea Mare, ziua în care Iisus este judecat, răstignit și îngropat
De Madalina Pavel si Alina Gaju 18 aprilie 2014

Este Vinerea Mare, ziua plângerii și a patimilor. Întreaga creștinătate este în doliu pentru că în Iisus a fost răstignit și a murit pe cruce pentru mântuirea neamului. Simbolic, astăzi credincioșii ajung în mormântul Mântuitorului, trecând pe sub Sfântul Epitaf. Și catolicii marcheză această zi de doliu printr-o ceremonie specială numită Adorația Sfintei Cruci.

România, măturată de ninsori și ploi
De Cristina Pancrat 18 aprilie 2014

Paștele se apropie cu pași repezi, însă România este măturată de ninsori abundente și ploi însemnate cantitativ. Meteorologii emit cod după cod.

Drumul Crucii, reconstituit la Saraiu
De Oana Iancu 17 aprilie 2014

În Joia Patimilor, zeci de locuitori ai comunei constănțene Saraiu au avut ocazia să retrăiască cu emoție, clipele în care, în urmă cu două mii de ani, Mântuitorul a străbătut drumul spre Golgota. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul actorilor de la Teatrul de Stat Constanța care au pus în scenă ultimele clipe ale lui Iisus, trăite pe acest Pământ.

Iepurașul a venit mai devreme pentru copiii instituționalizați din Constanța
De Silvia Pascale 17 aprilie 2014

Sosit mai devreme decât era așteptat, iepurașul le-a adus copiilor din centrele de plasament din Constanța cadouri utile pentru școală. Vorbim despre sute de uniforme nou-nouțe pe care o fabrică de textile din București a vrut să le doneze micuților instituționalizați.

Constănțenii s-au călcat în picioare pentru mielul de Paști GALERIE FOTO
De Madalina Pavel 17 aprilie 2014

Mai sunt doar trei zile până la Paște, așa că, astăzi, în piețe, constănțenii s-au călcat în picioare pentru un miel. S-au dus negocieri grele pentru ca, la sfârșit, atât fermierii, dar mai ales cumpărătorii să poată pleca acasă mulțumiți. În piața Pescăruș din Constanța oamenii au stat la coadă cu mult înainte să vină mieii.