duminică, 1 februarie 2015

Avertizare cod galben de ninsori și viscol pentru mai bine de jumătate din țară

De Andreea Filip 13:04, 19 ianuarie 2013 293 vizite Social
Avertizare cod galben de ninsori și viscol pentru mai bine de jumătate din țară

Avertizare cod galben de ninsori și viscol pentru mai bine de jumătate din țară. Vremea rea își face  simțită prezența în Caraș Severin unde ninge abundent. Astfel că drumul care leagă Pasul Prislop de stațiunea Semenic a fost închis. Și în Arad situația este critică. 20 de localități au rămas fără energie electrică din cauza viscolului.

 

Cel mai afectat de vremea rea este vestul țării. Pe platoul Semenic, stratul de zăpadă crește de la o oră la alta. Pentru a preîntâmpina problemele, autoritățile au decis să închidă drumul care leagă Pasul Prislop de stațiunea Semenic.

Autoritățile au pregătit utilajele de deszăpezire și materiale antiderapante.

Din cauza ninsorii, 50 de persoane, printre care cabanieri și salvamontiști nu au putut coborî de pe munte. Și în județul Arad vremea creează probleme. 20 de localități au rămas fără energie electrică, în această dimineață, din cauza viscolului.  Traficul este îngreunat pe majoritatea drumurilor din județ. Codul galben de ninsori, vânt puternic și viscol expiră la ora 15.00. Meteorologii ne aduc însă vești bune. Începând de mâine vom avea parte de o nouă încălzire a vremii, ce va ține și în primele două zile ale săptămânii viitoare. Maximele vor depăși 10 grade Celsius.

 

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Cum au reușit trei constănțeni să promoveze JURILOVCA și GURA PORTIȚEI, cu un clip de doar 100 de lei
De Alina Gâju 1 februarie 2015

Jurilovca, una dintre porțile de intrare în Delta Dunării, și-a dezvăluit frumusețile la Târgul de Turism de la Viena și a devenit rapid un tărâm pe care străinii vor să îl vadă.

Când plouă, toate drumurile duc la mall. Sălile de dans, cinematografele, dar și bibliotecile au fost pline
De Silvia Pascale 1 februarie 2015

O duminică ploioasă, cu nori cerniți și aer rece, categoric nu este potrivită pentru plimbările în aer liber. Dar întotdeauna putem găsi soluții interesante dacă dorim să ne bucurăm de o după-amiază în familie sau cu prietenii.

DESPRE CAPRICIILE VIEȚII, LA „ASTA-I VIAȚA!“. ȘCOALA

Care e calea, se poate și fără școală? Săptămâna viitoare întoarcem școala pe toate părțile. Vă arătăm succesul și insuccesul elevilor și profesorilor, punem în discuție analfabetismul și abandonul școlar, dar vă prezentăm și oameni cu care viața nu a fost generoasă, dar care nu s-au lăsat copleșiți de necazuri.

SOS DELFINARIUL CONSTANȚA: antrenorii delfinilor Ni-Ni și Chen-Chen au nevoie de sponsori!
De Silvia Pascale 31 ianuarie 2015

SOS lansat de Delfinariul din Constanța. Cei doi antrenori ai jucăușilor NI-NI și CHEN-CHEN au nevoie de ajutorul nostru pentru a-și putea continua activitatea. Oamenii spun că nu mai pot trăi cu un salariu lunar de 1000 de lei care nu a mai fost schimbat de ani de zile din cauza unei grile fixate de Ministerul Culturii.

Ploile și vântul puternic au făcut prăpăd în țară. Zeci de localități au fost afectate
De Cristina Pancrat 31 ianuarie 2015

Previziunile meteorologilor s-au adeverit. Ploile și vântul puternic au afectat mai multe județe și au lăsat în urmă acoperișuri smulse, copaci trântiți la pământ și zeci de localități fără curent electric. ANM a emis o nouă informare de ploi, vânt și ninsori pentru toată țara.

“Zilele Turbinilor“ încheie Festivalul Filmului Rus de la Constanța
De Roxana Murat 31 ianuarie 2015

Regalul filmelor rusești s-a încheiat în această seară. “Pescărușul”, “Moscova nu crede în lacrimi” sau “Zilele Turbinilor” au fost producțiie urmărite la Casa de Cultură din Constanța de iubitorii celei de-a șaptea arte.

Se strică vremea. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt pentru Constanța și alte 6 județe

Aministrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de vânt puternic pentru județele Constanța și Tulcea.

În brațele Afroditei - Filmul serii la Neptun TV

Această seară aduce la Neptun TV, de la ora 21.00, filmul românesc “În brațele Afroditei”. Pelicula din 1978 este regizată de Mircea Drăgan.

Trafic îngreunat în centrul Constanței din cauza unei avarii
De Cristina Burcea 30 ianuarie 2015

Au curs valuri astăzi în centrul Constanței după ce o conductă a SC RAJA SA s-a spart. Din această cauză locuitorii din zonă nu au avut două ore apă la robinete. Reprezentanții Regiei spun că au în plan înlocuirea conductei.

Se strică vremea. Meteorologii au emis o avertizare COD GALBEN de ploi abundente și ninsori
De Cristina Pancrat 30 ianuarie 2015

Se întoarce vremea rea. Meteorologii au emis un nou cod galben de ploi, vânt și ninsori pentru 18 județe din jumătatea de vest a țării.

Persoanele cu handicap grav sau accentuat, scutite de impozit pentru toate veniturile!

Persoanele cu handicap grav sau accentuat vor fi scutite, începând din acest an, de la plata impozitului pentru toate categoriile de venituri realizate, prin Ordonanța Guvernului nr. 4/2015, informează Ministerul Muncii.

„Din folclorul muzical al tătarilor dobrogeni”, o carte giuvaier pentru această minoritate
De Alina Gâju 29 ianuarie 2015

Bogăția și frumusețea folclorului tătarilor din Dobrogea pot fi cunoscute grație pasiunii cu care s-a dedicat cercetării, etno-muzicologul Ghizela Sulițeanu.

Guvernul și Arhiepiscopia Tomisului își oferă sprijinul pentru reabilitarea sinagogii de la malul mării
De Alina Gâju 29 ianuarie 2015

“Sinagoga din Constanța ar putea fi reabilitată în cel mult doi ani”. Declarația a fost făcută, astăzi, de președintele Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer.

Paradox românesc. Țara noastră are cele mai multe exploatații agricole din Uniunea Europeană, dar suprafața cultivată este mult mai mică
De Oana Iancu 29 ianuarie 2015

Paradoxul agriculturii românești. Deși țara noastră are cele mai multe exploatații agricole din Uniunea Europeană, suprafața cultivată este mult mai mică.

SE OPREȘTE APA pentru 24 de ore! Locuitorii, sfătuiți să-și facă rezerve!
De Cristi Popovici 29 ianuarie 2015

Locuitorii din Eforie Nord și Agigea vor rămâne o zi fără apă potabilă. SC RAJA SA anunță că, marți, 3 februarie, va întrerupe alimentarea cu apă în Eforie Nord și Agigea, pentru efectuarea unor lucrări de modernizare la magistrala care deservește cele două localități

Premierul Victor Ponta anunță noi măsuri pentru bugetari și Diaspora
De Cătălin Manea 29 ianuarie 2015

Nu putem avea școli și spitale ca în Germania fără creșterea numărului de contribuabili la bugetul de stat.

Vrei un film bun? Festivalul filmului rus s-a deschis la Constanța. Intrarea gratuită
De Cristina Burcea 28 ianuarie 2015

Film de Oscar pe scena constănțeană. Pelicula “Moscova nu crede în lacrimi” a fost proiectată în această seară în deschiderea Festivalului Zilele Filmului Rus, care se desfășoară la Casa de Cultură din Constanța.

Un nou gazoduct va traversa România și Bulgaria, până în Slovacia - România ar putea deveni INDEPENDENTĂ ENERGETIC!

Slovacia va încheia un memorandum cu Romania și Bulgaria pentru un gazoduct către Balcani

Cardul de sănătate, operațional din 1 februarie. Din iulie, vom juca și la Loteria Bonurilor Fiscale
De Alina Gâju 28 ianuarie 2015

Cardul național de sănătate va fi operațional din 1 februarie și va fi distribuit nu doar prin poștă, ci și de medicii de familie. Este decizia luată de Guvern în ședința de astăzi.

Conducerea Spitalului Județean Constanța liniștește mămicile: „Nu este nicio epidemie de enterocolită la Pediatrie“
De Madalina Pavel 28 ianuarie 2015

Constanța are nevoie de o unitate medicală destinată exclusiv copiilor. Locurile existente în Secția de Pediatrie de la Spitalul Județean sunt insuficiente iar până acum s-au modernizat doar zece saloane.