marţi, 6 octombrie 2015

Avertizare cod galben de ninsori și viscol pentru mai bine de jumătate din țară

De Andreea Filip 13:04, 19 ianuarie 2013 293 vizite Social
Avertizare cod galben de ninsori și viscol pentru mai bine de jumătate din țară

Avertizare cod galben de ninsori și viscol pentru mai bine de jumătate din țară. Vremea rea își face  simțită prezența în Caraș Severin unde ninge abundent. Astfel că drumul care leagă Pasul Prislop de stațiunea Semenic a fost închis. Și în Arad situația este critică. 20 de localități au rămas fără energie electrică din cauza viscolului.

 

Cel mai afectat de vremea rea este vestul țării. Pe platoul Semenic, stratul de zăpadă crește de la o oră la alta. Pentru a preîntâmpina problemele, autoritățile au decis să închidă drumul care leagă Pasul Prislop de stațiunea Semenic.

Autoritățile au pregătit utilajele de deszăpezire și materiale antiderapante.

Din cauza ninsorii, 50 de persoane, printre care cabanieri și salvamontiști nu au putut coborî de pe munte. Și în județul Arad vremea creează probleme. 20 de localități au rămas fără energie electrică, în această dimineață, din cauza viscolului.  Traficul este îngreunat pe majoritatea drumurilor din județ. Codul galben de ninsori, vânt puternic și viscol expiră la ora 15.00. Meteorologii ne aduc însă vești bune. Începând de mâine vom avea parte de o nouă încălzire a vremii, ce va ține și în primele două zile ale săptămânii viitoare. Maximele vor depăși 10 grade Celsius.

 

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Gheorghe Iovu, povestea muzicii care vindecă! Doctorul sufletelor, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 5 octombrie 2015

Poartă cântecele în minte și în suflet. Ascultă-i melodiile vindecătoare și povestea începând cu ora 16.30 la ASTA-I VIAȚA!

Constanța înflorește! În parcurile, intersecțiile și sensurile giratorii se plantează crizanteme!
De Cristina Sîmbeteanu 5 octombrie 2015

Parcurile, intersecțiile și sensurile giratorii din oraș îmbracă haine de toamnă. Sute de tufe de crizanteme au fost plantate astăzi în cadrul campaniei 'Curățăm Constanța Noastră'.

Femeile de la țară, transformate în dive: 'Nu m-am machiat în viața mea! Nici măcar cu pumnii'!
De Silvia Pascale 5 octombrie 2015

Au venit la Căminul Cultural cu obrajii înăspriți, cu părul alb și unghiile tocite de la prea multă muncă, dar au plecat acasă precum divele de la Hollywood. Peste 35 de femei din comuna Grădina au trăit astăzi o experiență frumoasă, în fața oglinzii, la care nu sperau vreodată. O armată de hair-stylisti și cosmeticieni din Constanța, toți voluntari, au muncit ca aceste doamne să se simtă din nou atrăgătoare.

Vin din struguri înghețați și miere de izmă, printre deliciile de la Pavilionul Expozițional Constanța
De Silvia Pascale 3 octombrie 2015

Vinuri dulci din struguri degerați, miere de izmă crescută în zonele inundate ale Deltei și pâine fără conservanți, doar cu făină, sare și maia. Sunt doar câteva dintre bunătățile de la Pavilionul Expozițional Constanța. Producătorii care au venit la Sărbătoarea recoltei și a vinului dobrogeam vă așteaptă și mâine să le degustați preparatele în care au pus, ne mărturisesc ei, și mult suflet.

IMAGINI SUPERBE. Pasarela din stațiunea Mamaia, CUCERITĂ de pescari! GALERIE FOTO
De Silvia Pascale 3 octombrie 2015

Imagini spectaculoase în stațiunea Mamaia. Pasarela a fost invadată, la propriu, de o mulțime de pescari hotărâți să prindă tot chefalul din mare. Cu tact, dar și cu un gram de noroc aceștia și-au pus undițele în șir, în așteptarea firului întins. Iar răbdarea le-a fost repede răsplătită! Constănțenii spun că o așa priveliște au văzut doar pe podul Galata din Istanbul.

Povestea uitată a Farului Genovez, cel care i-a călăuzit zeci de ani pe marinari
De Alina Gâju 3 octombrie 2015

Unic ca arhitectură, Farul Genovez se înalță semeț pe faleza Cazinoului, în apropierea statuii poetului Mihai Eminescu. Construit în anul 1860, istoria acestui simbol al Constanței este mai puțin cunoscută. De astăzi, puteți afla povestea farului care i-a călăuzit zeci de ani pe navigatori, de pe noua plachetă inaugurată de comunitatea armeană de la malul mării.

Covoare, cauciucuri și biciclete, printre gunoaiele scoase din lacul Tăbăcărie
De Alina Gâju 2 octombrie 2015

Covoare, cauciucuri și biciclete. Sunt câteva dintre lucrurile găsite în lacul Tăbăcărie, pe lângă tonele de peturi și gunoaie. Angajații Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral le-au scos, în ultimele trei zile, în cadrul unei ample campanii de ecologizare.

Există viață după cancer la sân: poveștile femeilor din Constanța care s-au vindecat
De Alex Costea 2 octombrie 2015

‘Când am aflat că am cancer la sân, lumea mea s-a sfârșit’. La cinci ani după ce a fost diagnosticată cu teribila maladie, o femeie din Constanța poate zâmbi din nou. Și are cu adevărat motive să o facă. A născut o fetiță și cancerul a rămas o amintire. Zeci de femei au participat seara trecută la un eveniment menit să marcheze lupta împotriva cancerului la sân, organizat în Piața Ovidiu.

Povestea căsuței lipovenești care a renăscut din propria cenușă!
De Neptun TV 1 octombrie 2015

Dobrogea, un ținut fermecat, ars de soare și de vant, unde, ca niste bijuterii pretioase, satele lipovenesti cu acoperis din stuf si ferestre albastre, dispar încetul cu încetul și fac loc termopanelor. Povestea unui proiect de suflet din Delta Dunării, la ASTA-I VIAȚA! începând cu ora 16.30.

Se caută zece oameni de valoare pentru Constanța!
De Silvia Pascale 1 octombrie 2015

Cu siguranță cunoașteți constănțeni care merită toate aprecierile dumneavoastră, dar și recunoștința comunității. De astăzi îi puteți propune pentru cea de a VI-a ediție a campaniei 'Oameni de valoare'. Nu-i veți putea nominaliza, însă, pe cei care au câștigat ultimele 3 ediții. Proiectul este derulat de Asociația Clubul Isis și susținut de Spitalului privat Isis.

Astăzi încep înscrierile pentru Maratonul Nisipului 2016
De Neptun TV 1 octombrie 2015

Începând cu 1 octombrie 2015, Asociația Sportivă SanaSport a dat startul înscrierilor la Maratonul Nisipului, ediția a III-a, eveniment care va avea loc în data de 27 martie 2016, pe plaja din stațiunea Mamaia.

Povestea învingătorilor și a luptei lor, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 30 septembrie 2015

Octombrie, luna ROZ, este dedicată luptei impotriva cancerului la sân. Statisticile se schimba de la o zi la alta- „1 din 8 femei”, „ varsta peste 50 ani”, insa adevarul este ca aceasta boala grava loveste indiferent de varstă si indiferent daca esti „1 din 8 femei”. Începând cu ora 16.30, la ASTA-I VIAȚA! vă spunem povestea învingătorilor dar și a celor care sunt suflet lângă suflet, alături de ei.

Prețul gigacaloriei și subvențiile la încălzire - problemele 'arzătoare' ale constănțenilor, în atenția primarului interimar al Constanței!
De Robert Nenciu 30 septembrie 2015

Prețul gigacaloriei, modalitatea de acordare a subvențiilor la încălzire și lipsa de comunicare a reprezentanților RADET. Sunt câteva dintre problemele pe care președinții asociațiilor de locatari din Constanța i le-au prezentat primarului interimar, Decebal Făgădău, la întâlnirea de aseară de la Casa de Cultură.

Penalizări pentru cei care nu și-au achitat taxele la timp!
De Alina Gâju 30 septembrie 2015

Nu v-ați plătit taxele și impozitele locale până astăzi? De mâine veți băga mâna mai adânc în buzunar pentru că la suma pe care o aveți de achitat se vor calcula majorări. În plus, veți fi trecuți pe lista contribuabililor pentru care se va începe procedura de urmărire și executare silită.

'Metamorfozele iubirii', spectacolul care deschide noua stagiune la Teatrul de Stat Constanța
De Cristina Sîmbeteanu 30 septembrie 2015

Actorii constănțeni se pregătesc pentru deschiderea noii stagiuni cu o premieră. În weekend, pe scena Teatrului de Stat se va juca spectacolul „Metamorfozele iubirii”, care are în distribuție numai femei. Directorul acestei instituții de cultură are ambiții mari și vrea ca la malul mării, anul viitor, să se organizeze un festival de teatru.

Situație ciudată: Poșta Română nu are case de marcat!
De Oana Iancu 30 septembrie 2015

Situație revoltătoare la Poșta Română. De nouă luni, activitatea instituției este aproape blocată, după ce oficiile poștale au rămas fără case de marcat. Asta înseamnă că tranzacțiile sunt limitate, iar în multe cazuri operatorii dau clienților chitanțe scrise de mână. Probleme sunt și la Constanța.

România a urcat pe locul 53 în topul mondial al competitivității economice realizat de WEF
De Neptun TV 30 septembrie 2015

România a înregistrat un avans de 6 poziții, de pe locul 59 pe 53, în clasamentul competitivității economice întocmit anual de Forumul Economic Mondial (WEF), plasându-se peste țări ale Uniunii Europene (UE) ca Bulgaria, Ungaria, Grecia sau Croația, dar sub Polonia, Lituania sau Cehia.

Proiectul de reabilitare a zonei sudice a litoralului va fi finalizat până la sfârșitul anului
De Neptun TV 29 septembrie 2015

Proiectul 'Protecția și reabilitarea părții sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanța (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru și Tomis Sud) și Eforie Nord', proiect unic în România înregistrează mari progrese, îndeplinind cu succes obiectivele asumate.

Peste 10 tone de alimente care puneau în pericol sănătatea, retrase din magazinele din Constanța!
De Neptun TV 29 septembrie 2015

Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de către inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în perioada 14 - 18 septembrie, s-au materializat prin verificări la 91 de locații.

Ateliere de artă la Constanța. 25 de tineri vor învăța ce înseamnă diversitatea în cultură
De Silvia Pascale 28 septembrie 2015

S-au deschis atelierele artei la Constanța. De astăzi, 25 de tineri de la Colegiul Național “Regina Maria”, dar și de la Facultatea de Arte vor picta și vor studia în noul Centru pentru Educație Interculturală. Timp de 7 luni, Muzeul de Artă din Constanța va fi gazda unor întâlniri interesante ce vor avea ca scop promovarea diversității în cultură.

CET Constanța caută soluții pentru costuri reduse
De Robert Nenciu 28 septembrie 2015

CET Constanța caută soluții prin care să reducă cheltuielile de producție și, implicit, costurile gigacaloriei. În ultima ședință a Consiliului de Administrație al societății a fost aprobat un proiect care prevede retehnologizarea și redimensionarea sursei de producere a energiei termice.