vineri, 19 iulie 2019

AVERTIZARE METEO. Când ajung ninsorile în Constanța!

AVERTIZARE METEO. Când ajung ninsorile în Constanța!

Meteorologii anunță vreme de coșmar pentru următoarele zile. Sunt prognozate ninsori abundente, viscol, ger și ploi atât pentru Capitală, cât și pentru alte zone din țară, inclusiv Constanța.

"Vremea va mai rămâne din punct de vedere termic la valori care vor fi până la scara întregii țări cel mult 1-11 grade, dar începând din această noapte vor fi ninsori în special în zona montană, consistente în nordul Carpaților Orientale și în Munții Apuseni. Se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în Maramureș și în nordul și estul Transilvaniei, iar în Crișana și Banat vor predomina ploile. De vineri, aria precipitațiilor se va putea extinde, astfel încât cantitățile de apă să totalizeze 15-20 de l/mp îndeosebi în zona montană, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, dar în în regiunile sud-estice cu vânt care va avea intensificări", a declarat, la România TV, Elena Mateescu, director ANM.

Totodată, duminică și începutul săptămânii viitoare va veni cu o vreme în continuă răcire, cu nopți geroase, cu temperaturi care vor coborî, în special în depresiunile din estul Transilvaniei, poate chiar sub -15 grade, izolat chiar mai coborâte. Vor fi și maximele pe timpul zilei la valori negative. Aria precipitațiilor se va putea extinde în majoritatea regiunilor.

"Hărțile probabile pe care noi le consultăm arată că cerul se pătrează înnorat, va continua să ningă, dar nu temperaturile ar trebui să ne sperie foarte tare, ci stratul de zăpadă ce se va așterne plus viscolul. Ninsori cu intensificări ale vântului vor fi în sudul Moldovei, în Muntenia, inclusiv în București, în Dobrogea. Acele cantități de apă de aproximativ 15 l/mp la munte de ninsoare înseamnă cel puțin 30 de centimetri de strat de zăpadă. În București, în cazul cel mai bun, ar fi undeva la 15 centimetri. În cazul cel mai rău se pot depăși 20-30 de centimetri, vântul va fi foarte intens, vizibilitatea redusă, senzația de frig accentuată, n-ar fi exclus să se formeze troiene și în Capitală și în partea sudică și de sud-est a țării până în prima parte a zilei de sâmbătă chiar și duminică dimineața ar mai fi și ploi. Este o luptă între ninsoare și ploaie", a precizat expertul meteorolog Romica Jurca.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe
De Neptun TV 19 iunie 2019

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în 37 de județe HARTA
De Neptun TV 19 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.