duminică, 21 iulie 2019

AVERTIZARE METEO. Cod galben de ninsori, vânt și ger!

După o noapte cu ger năprasnic în aproape toată ţara, meteorologii au emis un cod galben de ninsori şi vânt puternic. 10 judeţe din sud-vestul ţării sunt sub avertizarea ANM. Nici Dobrogea nu scapă de vremea rea.

Au fost minus 24 de grade Celsius în această dimineață în  Ceahlău. Ger a fost și la Petroșani, unde s-au înregistrat minus 22 de grade.

Și în zilele următoare, iarna își va arăta puterea. De altfel, meteorologii au emis un cod galben de ninsori, intensificări ale vântului și temperaturi scăzute pentru 10 județe din sud-vestul țării.

Avertizarea intră în vigoare duminică la ora 14 și este valabilă până luni la prânz.

Stratul de zăpadă nou depus va fi de aproximativ 10 cm. În sudul Banatului vântul va sufla cu 70 km/h. Vremea se va menține geroasă în majoritatea regiunilor, iar în estul Transilvaniei și în Moldova, temperaturile  vor  coborî  până la minus 15 grade Celsius.

Din păcate, meteorologii spun că pe litoral nu ne putem aștepta încă la zăpadă. Ba mai rău, precipitațiile vor fi mixte ceea ce peste noapte va duce la formarea poleiului.

'Luni, marți și miercuri vom avea precipitații mixte, atât sub formă solidă, cât și lichidă. Pe parcurs, vremea se va încălzi, astfel că vor predomina ploile. Dacă mâine vom avea maxime între -9 și -2 grade, vom ajunge marți, miercuri la maxime pozitive între 3 și 7 grade', a declarat Ioana Iancu, meteorolog de serviciu al Centrului Meteorologic Regional Dobrogea.

Polițiștii îi avertizează pe șoferi să fie atenți în trafic și să își echipeze mașinile pentru iarnă.

'Recomandăm celor care pleacă la drum să se intereseze din timp la condițiile de trafic, să aibă pregătite mașinile pentru circulația în condiții de iarnă și să conducă cu multă prudență. Celor care au de străbătut distanțe mari, le recomandăm să plece din timp și să respecte limitele de viteză', a explicat comisarul Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

În contextul înrăutățirii vremii, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, va organiza mâine la ora 11.00, o videoconferință cu prefecții și cu cei responsabili în gestionarea situațiilor de urgență.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.