miercuri, 24 iulie 2019

AVERTIZARE METEO. Constanța și Tulcea, sub incidența unui cod galben de PLOI ÎNSEMNATE!

AVERTIZARE METEO. Constanța și Tulcea, sub incidența unui cod galben de PLOI ÎNSEMNATE!

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o avertizare tip cod galben de ploi însemnate, valabilă în intervalul 6 ianuarie, ora 18.00 - 7 ianuarie, ora 12.00.

În intervalul menționat, în județele Constanța, Tulcea și Călărași va ploua, iar cantitățile de apă vor fi de 20 - 25 de l/mp și izolat chiar 40 l/mp.

De asemenea, în intervalul 6 ianuarie, ora 04.00 – 6 ianuarie, ora 22.00, temporar vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar aria acestora va fi în extindere treptată dinspre partea de sud-vest a teritoriului, cuprinzând cea mai mare parte a țării.

Spre sfârșitul nopții de marți spre miercuri (5/6 ianuarie), depunerile de polei se vor semnala local în Oltenia, sudul Banatului și sud-vestul Munteniei, iar în prima parte a zilei de miercuri, 6 ianuarie, poleiul se va forma și în restul Munteniei (inclusiv zona Municipiului București) și pe arii restrânse în Dobrogea. După-amiaza și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (6/7 ianuarie) poleiul va fi prezent local și temporar, mai ales în regiunile din jumătatea de nord a țării.

Începând din cursul nopții de 6/7 ianuarie (miercuri/joi) vor predomina ninsorile, în special în nord-est și în zona de munte, iar în sud-est va ploua și se vor cumula cantități de apă mai importante.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.