sîmbătă, 20 iulie 2019

JUDEȚUL CONSTANȚA. Mai multe localități inundate, mașini blocate de ape, sute de oameni fără curent electric! GALERIE FOTO / VIDEO

Furtuna a făcut ravagii, luni, în municipiul și județul Constanța. Apa a inundat străzi, magazine și gospodării, circulația a fost blocată, copacii au fost rupți și au căzut peste autoturisme sau peste carosabil. Curentul a fost întrerupt în mai multe zone ale orașului și în unele localități, iar rafalele de vânt au pus la pământ o macara din Șantierul Naval Constanța.

***

Potrivit meteorologilor ANM, până la ora 7.40 se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse din care se vor totaliza peste 35 l/mp, intensificari de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici și medii.

Pe același subiect: AVERTIZARE METEO. Ploi torențiale și furtuni în cea mai mare parte a României: Dobrogea, afectată!

Sunt vizate localitățile: Constanța, Eforie, Murfatlar, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol, Agigea, Bărăganu, Cumpăna, Lumina, Poarta Albă, Topraisar, Valu lui Traian.

În mai multe localități și orașe pompierii intervin cu autospecialele pentru evacuarea apei, în urma inundațiilor produse de ploaie. La Medgidia, pompierii intervin cu bărcile. Probleme sunt și în zona Cernavodă și Valu lui Traian.

La Faclia, pe DE. 81, două autoturisme sunt blocate în trafic. Crengile copacilor au căzut fie peste partea carosabilă în mai multe zone din municipiul Constanța, fie peste autoturismele parcate. În zona Gării, copaci rupți au căzut peste stâlpii rețelei de energie, care au fost dărâmați (vezi GALERIE FOTO).

RECOMANDARE: CONSTANȚA. Elevii unui liceu din județ nu au făcut cursuri - subsolurile unor unități de învățământ, inundate

UPDATE. La nivelul municipiului Constanta, dar si in restul localitatilor de la nivelul judetului vizate de ploi torentiale, au fost pregatite sa intervina 47 de echipe ale regiei de apă RAJA, dotate cu wome, vidanje și pompe de mare putere - 26 in municipiul Constanta si 21 în restul judetului. In doar o ora, in municipiul Constanta, cantitatea de precipitatii cazuta a fost de aproximativ 35l/mp.

Până la ora 8, din cauza ploilor, la dispeceratul societății  s-au înregistrat 38 reclamatii venite din municipiul Constanta, cele mai multe vizând zonele: Delfinariu - strada Ahile Mihail, Faleză Nord - strada Onești, Poarta 6 - Strada Frigului, Coiciu, Poarta1, bulevardele IC Bratianu, 1 Mai si Ferdinand. 

Si in municipiul Medgidia au fost inregistrate reclamatii privind sistemul de canalizare stradal, din zonele Intim - strada Silozului si pasajul de trecere pe sub podul rutier inspre Gara.

Echipele de interventie au raspuns la toate aceste solicitari, iar la ora actuala toate sunt in curs de rezolvare.

Abonații care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă și canalizare sunt rugați, pentru remedierea acestor situații într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societății la numărul de telefon 0241.66.44.44.

UPDATE. La ora 8.15, 14 autospeciale ale ISU Dobrogea intervin pe 45 de străzi iundate. Pompierii scot apa din 16 gospodării. Circulația este paralizată sau se desfășoară cu dificultate pe mai multe bulevarde și străzi.

UPDATE. Din cauza vantului puternic, la nivelul liniilor de alimentare cu tensiune s-au inregistrat mai multe avarii. Fara energie electrica, statiile si sursele de apa ce asigura alimentarea cu apa a abonatilor nu pot functiona. Astfel de situatii s-au inregistrat la:

- Mihail Kogalniceanu: incepand cu ora 8.00, din cauza unei avarii Enel statia de pompare Hidrofor a ramas fara energie, motiv pentru care abonatii din zona de la intrare in localitate au ramas fara apa la robinete;

- Crucea: de la ora 7.00 statia de pompare aferenta localitatii a ramas fara energie, fiind afectata alimentarea cu apa a intregii localitati.

Caderi de tensiune s-au inregistrat si la sursa de apa Galesu și la statia de pompare Lumina.

Pentru toate aceste situatii, imediat, au fost anuntati reprezentantii Enel, care au dat asigurari ca vor interveni.

UPDATE. O macara din Șantierul Naval Constanța s-a prăbușit în urma rafalelor de vânt (vezi GALERIE FOTO).

UPDATE. Acoperișul unui bloc a fost smuls de vânt, bucăți de tablă fiind aruncate la distanță de clădire. Mai mulți stâlpi de electricitate au fost puși la pământ de copacii rupți.

UPDATE. COMUNICAT DE PRESĂ, Primăria Constanța:

În urma fenomenelor meteorologice din această dimineață, în cadrul Primăriei Municipiului Constanța s-a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență. Potrivit Centrului Meteorologic Regional Dobrogea în Constanța, în intervalul orar 06:40 – 07:40, s-au înregistrat peste 35 l/mp.

Poliția Locală a intervenit în zonele blocate, dirijând circulația pentru a fluidiza traficul rutier. Chiar și așa, la prima oră a dimineții, traficul a fost îngreunat în tot orașul, oprindu-se temporar și unele mijloace de transport în comun, iar mai multe semafoare s-au defectat. Echipe din cadrul Primăriei Constanța acționează la remedierea lor, astfel încât, în scurtă vreme, acestea să fie funcționale. În ciuda precipitațiilor abundente toate cele 126 de autobuze ale RATC au ieșit în trafic, iar în acest moment se circulă în condiții normale.

De asemenea, furtuna a doborâtacoperișul blocului S de pe șoseaua Mangaliei, balizele de semnalizare ale sensului giratoriu de la intersecția b-dului Aurel Vlaicu cu str. Ștefăniță Vodă, doi stâlpi de iluminat și un panou publicitar.

Patru echipe de intervenție ale Serviciului Spații Verzi, fiecare formată din 6 oameni, alpiniști și țapinari, au intervenit îndepărtândpeste 30de copaci căzuți, urmărindu-se deblocarea traficului rutier pe principalele artere din oraș. Ulterior s-a acționat și pe aleile dintre blocuri pentru ridicarea copacilor, urmând ca apoi să se ridice și crengile de pe marginea drumurilor.

Eventualele probleme cauzate de căderea copacilor pot fi sesizate la nr. tel: 0241/488.180.

Reprezentanții Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, anunță că în Constanța, între 19.09.2016 ora 09:00 și 20.09.2016 ora 09:00, ar putea cădea aproximativ 20 – 25l/mp, iar între 20.09.2016 ora 09:00 și 21.09.2016 ora 09:00 aproximativ 10 – 15l/mp. 

UPDATE. Un copac imens, din parcul din zona Primăriei Constanța, a fost smuls din rădăcini și pus la pământ (vezi GALERIE FOTO). Se pare că arborele avea aproximativ 60 de ani, de la realizarea parcului.

UPDATE. Informare ISU Dobrogea / RAJA SA:

Urmare a fenomenelor meteorologice nefavorabile ce au avut loc în dimineața zilei de 19 septembrie 2016, la nivelul județului Constanța au intervenit echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea”și ale SC RAJA SA.  

Potrivit situației comunicate, echipele de intervenție au acționat pentru degajarea arterelor rutiere, a autoturismelor blocate în trafic și evacuarea apei din gospodării.

Astfel, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, a intervenit la:

 • Arbori căzuți în mun. Constanța – 11 din care 3 pe auto
 • Arbore căzut pe DN 39 între localitățile Lazu și Agigea cu blocarea benzii I de circulație
 • Acoperiș de bloc smuls în zona Billa
 • B-dul Ferdinand interesecție cu Str Mihai Viteazu – degajare 5 autoturisme, 7 persoane
 • Str Soveja, zona Delfinariu – 6 autoturisme degajate
 • Str Baba Novac evacuare apa din gospodării cu o autospecială și 5 subofițeri
 • Str. Interioară nr.3 la Hala depozit fier forjat – evacuare apa cu o autospecială și 5 subofițeri
 • B-dul 1 Mai nr 54 s-a intervenit pentru asistență persoană
 • B-dul 1 Mai nr 58 s-a intervenit pentru evacuarea apei cu o autospecială si 4 subofițeri
 • B-dul I C Brătianu nr 8 s-a intervenit pentru evacuarea apei cu o autospecială si 4 subofițeri
 • Gradinița nr 33 s-a intervenit pentru evacuarea apei cu o autospecială si 4 subofițeri
 • Șoseaua din vii nr 29 s-a intervenit pentru evacuarea apei cu o autospecială si 4 subofițeri
 • Str Verde și Str Nordului s-a intervenit pentru evacuarea apei cu o autospecială si 4 subofițeri
 • Str Egretei, bl C5, Str Călimani, Str Elena Cuza, nr 18, Str Mitropolit Dosoftei, nr 33, Str Munții Tatra, Str Sary Ahile, nr 2, Str Vasile Conta nr 6 – intervenții pentru evacuarea apei din zonă.
 • In loc. Valu lui Traian – str. Amurgului nr.2 – intervenții pentru evacuarea apei din zonă
 • In loc. Cernavoda – 3 inundații, degajare  2 autoturisme – s-a intervenit cu 3 autospeciale si 12 subofițeri și 1 ofițer
 • În loc Medgidia – s-a intervenit pentru evacuarea apei la o casă cu 2 camere.

SC RAJA SA a intervenit cu 26 de echipaje pentru degajarea apei stradale în municipiul Constanța și cu 21 de echipaje în Medgidia și Cernavodă. La nivelul municipiului Constanța au fost înregistrate peste 40 de reclamații.

UPDATE. Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această după-amiază, o nouă avertizare tip nowcasting de vremea. Astfel, meteorologii au decis să plaseze mai multe localități din sudul județului Constanța sub cod portocaliu de vreme rea. Mai multe amănunte aici!

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.