sîmbătă, 20 iulie 2019

COD PORTOCALIU de ninsoare și viscol în Suceava și Neamț. COD GALBEN de ploi în aproape toată țara

COD PORTOCALIU de ninsoare și viscol în Suceava și Neamț. COD GALBEN de ploi în aproape toată țara

Meteorologii au instituit cod portocaliu de ninsori și viscol în județele Suceava și Nemaț, Capitala și alte 35 de județe vor fi sub cod galben de ploi, până luni seară.

Potrivit avertizării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, județul Suceava și zona de munte a județului Neamț va fi sub cod portocaliu de ninsoare și viscol, duminică, de la ora 13, până luni, la ora 10.00.

În aceste zone stratul de zăpadă va depăși 10-15 cm, se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 70 - 80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Potrivit meteorologilor, începând de duminică, de la ora 10.00, până luni, la ora 18.00, va fi sub avertizare cod galben de ploi, vânt puternic și temperaturi scăzute aproape întreaga țară, cu excepția județelor Satu Mare, Bihor, Sălaj și Cluj. Cantitățile de apă vor depăși 25- 30 de litri pe metru pătrat și izolat 50 de litri pe metru pătrat, mai ales în jumătatea sudică și în zonele de munte.

În zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în zonele montane înalte din restul țării, în jumătatea de nord a Moldovei și trecător în estul și sud-estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, depășind temporar 60-70 de kilometri pe oră, îndeosebi în sud, sud-est și în zonele de munte.

Procesul de răcire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

 

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.