luni, 26 august 2019

AVERTIZARE METEO. Ploi, ninsori și vânt puternic! Rafale de 70 km/h pe litoral!

AVERTIZARE METEO. Ploi, ninsori și vânt puternic! Rafale de 70 km/h pe litoral!

Meteorologii au emis o atenționare cod galben de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol la munte, valabilă sâmbătă, începând cu ora 1.00 până la 13.00, în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în vestul Moldovei, potrivit ANM.

„În cea mai mare parte a Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând zăpada, mai ales în zona înaltă de munte”, potrivit unui anunț al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În paralel, meteorologii au emis și o informare meteo, valabilă de vineri, de la ora 21.00, până sâmbătă, la ora 18.00. Vor apărea ploi moderate cantitativ, precipitații mixte, predominant ninsori la munte și intensificări ale vântului, în majoritatea regiunilor.

„În Oltenia, Muntenia, sudul și centrul Moldovei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 15...20 l/mp și pe arii restrânse 25…30 l/mp. În Transilvania și Maramureș, precum și la munte, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se va semnala polei”, precizează sursa citată.

În nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul Moldovei, Dobrogea și Bărăgan, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, mai ales pe creste, precum și pe litoral, vor fi rafale de 60…70 km/h, potrivit ANM.

Comenteaza aceasta stire