duminică, 21 iulie 2019

AVERTIZARE METEO. Ploi torențiale și furtuni în cea mai mare parte a României: Dobrogea, afectată!

AVERTIZARE METEO. Ploi torențiale și furtuni în cea mai mare parte a României: Dobrogea, afectată!

Specialiștii din cadrul ANM au emis o avertizare de vreme urâtă, ploi torențiale și vânt puternic, valabilă în următoarele trei zile în mai multe regiuni ale României. Potrivit meteorologilor, Dobrogea este una din regiunile care intră sub incidența avertizării.

Astfel, de astăzi și până marți seara (ora 18) în mai multe zone din țară vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si izolat  grindină.

Fenomenele se vor manifesta în seara zilei de astăzi și pe parcursul nopții următoare (18-19 septembrie) în zonele montane și local în regiunile sudice, sud-estice și centrale, apoi în cea mai mare parte a țării.

Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitătile de apă vor depăsi 20...25 l/mp si izolat 40...50 l/mp, cu precădere la deal si la munte, precum si in partea de est a teritoriului.

Temperaturile vor scădea accentuat in toate regiunile, astfel că pe parcursul zilei de marti, 20 septembrie, vremea va deveni rece pentru această dată in toată tara.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.